2022-05-20 16:11:17

Stolthed over dansk sejr: 35 grader i en gryde

Det danske U17-landshold formåede at komme tilbage på sporet ved EM, da de slog Skotland med 3-1. Det var dog ikke nemt, da de spillede i en ekstrem hede, fortæller landstræner Kenneth Weber.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U-17 - 2. runde

FT

DU1

3 - 1

S17

33'
1 0
Alexander Illum Simmelhack
Mål
35'
1 1
Rory Wilson
Mål
47'
2 1
Magnus MacKenzie
Selvmål
71'
3 1
Markus Gustav Jensen
Mål

Det danske U17-landshold sikrede sig fredag en utrolig vigtig sejr, da de ved EM-slutrunden i Israel slog Skotland med 3-1.

Det var dog ikke en nem opgave for de danske talenter, da forholdene uden for banen også var noget, som de skulle tage hensyn til, fortæller landstræner Kenneth Weber.

- Det var en vigtig sejr. Først og fremmest var det jo en svær kamp med nogle vanskelige forhold, da vi spillede i 35 graders varme i en kæmpe gryde, så det var virkelig specielt.

- Vi ville jo også gerne bevare vores udtryk med at være aggressive og presse højt, men nogle gange måtte vi også være mere afventende. 

- Så vi blev nødt til at spille mere kontrollerende grundet varmen og få skotterne ud og løbe. Det lykkedes vi med i perioder, uden at vi ramte vores topniveau, udtaler Kenneth Weber til bold.dk.

- Fedt at være træner for dette hold

Artiklen fortsætter efter billedet

EM U17 Kvalifikation -Stolthed over dansk sejr: 35 grader i en gryde
Foto: Claus Birch/fodboldbilleder.dk

Danmark var desuden også pisket til sejr efter nederlaget til Sverige i åbningskampen, og landsholdet formåede da også at håndtere presset, og det var landstræneren stolt over.

- Det var en flot præstation af drengene, da de spillede under et stort pres. Vi skulle jo vinde kampen, og de giver jo også sig selv en lille dukkert, da Skotland udlignede minuttet efter vores scoring til 1-0.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Her viste de noget mental styrke, som har kendetegnet vores hold de sidste to år, da de ikke giver op. Det er sgu en fed fornemmelse at være træner for et hold, som kæmper til sidste fløjt.

Der kom dog lidt ridser i den danske lakering, da Randers FC's Alexander Simmelhack kom galt afsted med sin læg.

Han nåede dog at score til 1-0, inden han blev udskiftet.

- Alexander løb rundt med en lille skade i læggen og havde nogle problemer, da han ikke rigtig kunne bevæge sig. Det var derfor planlagt, at han skulle ud, før han scorede.

- Men det var da dejligt, at han lige nåede at få lidt impact på kampen. Det var selvfølgelig synd for ham, at han blev skadet. Det var derfor en nødvendighed og ikke et taktisk valg, at han blev taget ud.

Danmark står nu noteret for tre point efter to kampe, inden de på mandag møder Portugal.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U-17 - 2. runde

FT

DU1

3 - 1

S17

33'
1 0
Alexander Illum Simmelhack
Mål
35'
1 1
Rory Wilson
Mål
47'
2 1
Magnus MacKenzie
Selvmål
71'
3 1
Markus Gustav Jensen
Mål

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0