2023-03-22 11:30:01

Kjærgaard kom ikke med landsholdet: Hjulmand holder øje med ham

U21-landstræner Steffen Højer har Maurits Kjærgaard til rådighed i den kommende tid, da Salzburg-danskeren ikke kom med A-landsholdet. Det kunne dog have set anderledes ud, siger Højer.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

DAN

3 - 1

FIN

I denne tid er de forskellige landshold i aktion, hvor det danske A-landshold er samlet i Helsingør.

Det er dog uden Salzburg-profilen Maurits Kjærgaard, som ikke er blevet udtaget af Kasper Hjulmand. I stedet er det store talent at finde nede i Tyrkiet sammen med U21-landsholdet.

Dermed har U21-landstræner Steffen Højer Kjærgaard til rådighed, men er han selv overrasket over det, efter danskeren har imponeret stort i Salzburg.

- Det handler om, hvem man skal konkurrere med på landsholdet. På andre tidspunkter med færre midtbanespillere til rådighed, havde Maurits nok været med A-landsholdet, fordi han har jo præsteret supergodt.

- Han er stadig en spiller, som med 100 procent garanti kommer på landsholdet. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Så timingen er nogle gange lidt svær i forhold til de andre spillere, siger Steffen Højer til bold.dk.

Det blev så til en endnu en tur med U21-landsholdet for 19-årige Kjærgaard, men Højer er på ingen måde nervøs for, om skuffelsen over den manglende udtagelse kommer til at få en betydning.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM U21 -Kjærgaard kom ikke med landsholdet: Hjulmand holder øje med ham
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

- Det fede ved ham er jo, at når han er på U21-landsholdet, så kommer han til at gå forrest. Han er en voldsom dygtig spiller at have med på det her niveau. Så ved jeg også godt, at han gerne ville have været med på A-landsholdet.

- Han ved jo også godt, at Kasper Hjulmand holder øje med ham. Så han skal nok komme med på et eller andet tidspunkt, og han har jo også masser af år foran sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

U21-landsholdet er ikke førsteholdet
bold.dk har tidligere talt med Maurits Kjærgaard om landsholdsdrømmen, og her var meldingen klar.

Kjærgaard fortalte nemlig, at han selv synes, at han er god nok til A-landsholdet, og det er kun godt, siger Steffen Højer.

- Jeg håber jo, at de fleste sigter højere. Selv om U21-landsholdet er godt og stærkt og vil kunne spille med i mange ligaer, er det jo ikke førsteholdet. Det er A-landsholdet jo, og det er det, som de alle skal drømme om.

- Nu har Maurits luftet sine drømme, og det er kun godt. Det er dejligt, fordi han skal jo gå efter A-landsholdet. Nu kom han så ikke med, og så skal han selvfølgelig tage et enormt ansvar på U21-landsholdet og vise, hvor dygtig han er her. 

- Så jeg forventer ekstremt meget af ham, både spillemæssigt og i forhold til at tage ansvar for den nye gruppe af spillere, som vi har, siger Steffen Højer til bold.dk.

Maurits Kjærgaard og resten af U21-landsholdet skal i aktion på fredag, hvor de skal op imod Ukraine.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

DAN

3 - 1

FIN

6 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce