2023-03-23 22:40:00

Flyvende Højlund stjal showet i dansk forløsning

20-årige Rasmus Højlund blev den store helt med et flot hattrick, da Danmark til sidst fik nedkæmpet Finland med 3-1 i EM-kvalifikationen torsdag aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Parken
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

DAN

3 - 1

FIN

21'
1 0
Rasmus Højlund
Mål
53'
1 1
Oliver Antman
Mål
82'
2 1
Rasmus Højlund
Mål
90'
3 1
Rasmus Højlund
Mål

113 dage efter den store VM-nedtur i Qatar indledte Kasper Hjulmands tropper jagten på EM 2024.

I et fyldt Parken var Finland på besøg, og Hjulmand gav Rasmus Højlund chancen på toppen, hvilket skulle vise sig at være en god beslutning.

Højlund viste efter fem minutter prøver på sin styrke og fart, da han med en finne på ryggen drev bolden godt frem. Mikkel Damsgaard fandt Mathias Jensen, som dog gled, så det ikke blev rigtig farligt i sidste ende.

Danmark var tæt på et føringsmål to minutter senere, hvor Martin Braithwaite bankede et indøvet hjørnespark forbi nærmeste stolpe.

Bekymring og forløsning
Kort efter var der panderynker hos Kasper Hjulmand, da Andreas Christensen blev skadet. Det lignede problemer med læggen, og AC måtte lade sig udskifte med Victor Nelsson.

Danmark fik dog noget at juble over i det 21. minut.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM -Flyvende Højlund stjal showet i dansk forløsning
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Her tog Alexander Bah et godt træk til baglinjen og slog et skarpt indlæg, som Rasmus Højlund kom først på og styrede i mål til 1-0.

I resten af første halvleg havde den danske offensiv problemer med at skabe det store, så det tætteste, vi kom på et 2-0-mål, var, da en finne lige før pausen var tæt på at score selvmål efter et godt indlæg fra Damsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Chok i Parken
Danmark viste egentlig nogenlunde takter i starten af anden halvleg, men i det 53. minut gik det galt.

Efter et langt udspark fra Lukas Hradecky endte hos Teemu Pukki, og da det danske forsvar primært fokuserede på den tidligere Brøndby-bomber, stod FC Nordsjælland-lejesvenden Oliver Antman pludselig fri og udlignede til 1-1.

Simpelt, men uhyre effektivt af finnerne, og skuffelsen lyste ud af øjnene på Simon Kjær og co.

De danske spillere skulle lige bruge lidt tid på at sunde sig, men så trykkede værterne også for alvor på.

Lukas Hradecky stod først i vejen for afslutninger fra Joakim Mæhle og Mikkel Damsgaard, inden den finske keeper fandt en stor redning frem, da Højlund fik en kæmpe chance alene med Hradecky.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Momenter senere bankede Mæhle på overliggeren med en flugter fra kanten af feltet.

Danmark viste igen tænder med 20 minutter igen, hvor indskiftede Jens Stryger headede på tværs til Højlund, som må ærgre sig over en flot refleksredning af Hradecky på stregen.

I jagten på sejren skiftede Hjulmand offensive kræfter som Mohamed Daramy, Philip Billing og Jonas Wind på banen, og særligt Daramy var en del involveret på venstrekanten.

Højlund slog til igen
Det blev dog Wind, som fik en afgørende pandebrask med i spillet, for otte minutter før tid headede han et afrettet indlæg på tværs, og ved den anden stolpe kastede Rasmus Højlund sig frem og blev således dobbelt målscorer.

Finland forsøgte at gribe taktstokken til sidst og kom mere på bolden, men Kasper Schmeichel blev aldrig for alvor udfordret i kampens afslutning.

I stedet lukkede og slukkede Rasmus Højlund i overtiden med en god afslutning til 3-1.

Således fik Danmark trods visse udfordringer en planmæssig start på EM-kvalifikationen, hvor næste opgave er ude mod Kasakhstan på søndag.

35.851 var på plads i Parken torsdag aften.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

DAN

3 - 1

FIN

21'
1 0
Rasmus Højlund
Mål
53'
1 1
Oliver Antman
Mål
82'
2 1
Rasmus Højlund
Mål
90'
3 1
Rasmus Højlund
Mål

126 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce