2021-06-16 16:59:22

Godt for Danmark: Rusland hev smal sejr

Rusland hentede en 1-0-sejr over Finland i Danmarks EM-gruppe, og det er et ganske fint resultat for det danske landshold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Onsdag tørnede Finland og Rusland sammen ved EM, og den kamp var særdeles interessant med danske briller.

Finland slog som bekendt Danmark med 1-0, mens Rusland tabte 0-3 til Belgien i åbningskampen, og begge hold havde skiftet ud i startopstillingen.

Hos Finland var Tim Sparv bænket til fordel for Rasmus Schüller, mens Rusland havde flere ændringer, blandt andet på målmandspositionen hvor Matvei Safonov kom ind fra start.

Første halvleg blev ganske underholdende, og Finland kom blæsende ud af starthullerne.

Jukka Raitala smækkede efter få minutter et indlæg i feltet, hvor Joel Pohjanpalo kom højest, og han pandede bolden i kassen.

VAR underkendte dog målet for offside, efter finnerne ellers havde jublet stort over den tidlige scoring.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM -Godt for Danmark: Rusland hev smal sejr
Foto: Kirill Kudryavtsev/Reuters/Ritzau Scanpix

Kort efter fik russerne et par gode muligheder. Magomed Ozdoev afsluttede langt over mål, efter han ellers var helt fri bagest i feltet, inden Artem Dzyuba ramte stolpen.

I den anden ende blev Pohjanpalo stukket alene igennem, men en russisk forsvarer nåede akkurat retur og blokerede i afslutningsøjeblikket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter en halv time måtte Mario Fernandes bæres fra banen med en grim hovedskade, men det afholdt ikke russerne fra at score i halvlegens overtid.

Aleksey Miranchuk kombinerede med Dzyuba på kanten af feltet, inden han trak sig fri til at sparke den over i det lange hjørne. En flot scoring, og så var russerne foran 1-0 ved pausen.

Finland kom frisk ud til anden halvleg, efter de sluttede første halvleg skidt, og finnerne stillede sig længere frem på banen for at jagte en udligning.

Det var dog Rusland, der noterede sig de største chancer, og især på omstillinger var russerne giftige.

Rifat Zhemaletdinov modtog bolden i dybden efter en omstilling med en time spillet, men hans forsøg mod det lange hjørne gik snert forbi.

Med 20 minutter igen diskede Lukas Hradecky så op med en god redning, og igen var det efter en russisk kontra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En finsk fejl havde sendt Artem Dzyuba af sted, som fandt Daler Kuzyayev i venstre side, og han bragede kuglen mod det lange hjørne, men Hradecky fløj ud i fuld længde og snuppede forsøget.

Den tidligere Brøndby-spiller Paulus Arajuuri blev kastet frem i angrebet til slut og headede kort før tid bolden over mål, men finnerne kom ikke tættere på.

I stedet var det Rusland, der var tættest på et mål mere i overtiden, da Rifat Zhemaletdinov modtog bolden i en god position i feltet, men han sparkede langt over.

Derfor vandt Rusland med 1-0 over Finland, og begge de to hold har dermed tre point efter de første to kampe.

Resultatet er ganske fint set med rød-hvide briller. Dermed kan Danmark, selvom de skulle tabe i morgen, stadig være med i kampen om andenpladsen i sidste runde, såfremt de slår russerne i sidste kamp.

27 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0