2023-03-24 22:39:30

Sverige ydmyget i forrygende Lukaku-show

Romelu Lukaku lavede et forrygende hattrick, da Belgien udraderede Sverige 3-0 på Friends Arena.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

SVE

0 - 3

BEL

35'
0 1
Romelu Lukaku
Mål
49'
0 2
Romelu Lukaku
Mål
82'
0 3
Romelu Lukaku
Mål

Sverige havde et forfærdeligt 2022, hvor de både glippede VM-slutrunden og rykkede ned på C-niveauet i Nations League.

Fredag jagtede Sverige oprejsning hjemme på Friends Arena, men modstanden var hård og kom fra et belgisk mandskab med VM-tømmermænd.

Belgiens stjerner satte sig straks på opgøret, og efter få minutter var Yannick Carrasco tæt på at give dem en drømmestart. Men kantspillerens hug tog en afretning og strøg tæt forbi fjerneste opstander.

Sverige havde svært ved at komme ud af Belgiens jerngreb i kampens del, men efter et kvarter lykkedes det dem at få luft. Og så var det tæt på 1-0-scoring fra blågul side.

Dejan Kulusevskis afslutning blev pareret af Thibaut Courtois, men returbolden var på vej til at kurre ind over stregen. Først med millimeter tilbage blev den clearet på stregen.

Arthur Theate tvang Robin Olsen ud i en flot parade efter 25 minutter, men ti minutter senere kunne det svenske bolværk ikke holde til de dominerende belgiere længere.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM -Sverige ydmyget i forrygende Lukaku-show
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Dodi Lukebakio var en torn i øjet for Sverige på kanten, og da han slog bolden ind, stod Romelu Lukaku klar til at pande læderet sikkert i kassen midt for mål.

I begyndelsen af anden halvleg var samme kombination igen et mareridt for Sverige. Lukebakio tog fusen på Emil Forsberg og smed bolden direkte i støvlen på Lukaku, som ikke kunne undgå at score til 2-0 fra klos hold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sverige sendte 41-årige Zlatan Ibrahimovic og Victor Claesson i aktion i bestræbelserne på at vende løjerne, men lige lidt hjalp det Janne Anderssons mandskab.

Syv minutter før tid forduftede chancen for selv det ene point. Johan Bakayoko drev sig fri og lagde på tværs til Lukaku, som trillede sit hattrick-givende mål i kassen til 3-0 for Belgien.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

SVE

0 - 3

BEL

35'
0 1
Romelu Lukaku
Mål
49'
0 2
Romelu Lukaku
Mål
82'
0 3
Romelu Lukaku
Mål

23 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce