2023-01-08 17:01:01

Drama da Leeds sikrede Cardiff-omkamp i sidste sekund

Cardiff overrumplede Leeds to gange før pausen, og det lignede en overraskende sejr til de walisiske favoritdræbere i et dramatisk FA Cup-opgør, der sluttede 2-2 efter et rødt kort for hånd på målstregen, et brændt straffespark og en udligning dybt inde i overtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Fa Cup - 3. runde

FT

CAR

2 - 2

LEE

24'
1 0
Jaden Philogene-Bidace
Mål
31'
2 0
Sheyi Ojo
Mål
65'
2 1
Rodrigo
Mål
80'
2 1
Joel Bagan
Rødt kort
81'
2 1
Rodrigo
Brændt straffe
90'
2 2
Sonny Perkins
Mål

Fa Cup - 3. runde

FT

HAR

0 - 3

STK

16'
0 1
Euan Murray
Selvmål
43'
0 2
Jacob Brown
Mål
48'
0 3
Rollin Menayese
Selvmål

I FA Cuppens tredje runde skulle Rasmus Nissen Kristensen og Leeds en tur til den walisiske hovedstad Cardiff, hvor Championship-klubben af samme navn ventede.

Et decimeret et af slagsen, vel at mærke, for Cardiff havde sparet en del spillere, mens Leeds gik ind til kampen med en spændende offensiv konstellation, der talte Summerville, Gnonto, Aaronson og Gelhardt.

Cardiff er det mindst scorende mål i Championship med 20 mål for 26 kampe, men det viste de ikke i første halvleg på Cardiff City Stadium.

24 minutter var der spillet, da de kunne bringe sig i front, efter mangelfuldt Leeds forsvarsspil.

Mar Harris fik chancen en mod en overfor Joel Robles, og selvom hans første aflevering videre blev blokeret, fik Jaden Philogene-Bidace mulighed for at trille bolden i et fladt net til stillingen 1-0.

Noget af et chok for Leeds-holdet, som ellers havde lagt et udmærket pres og var farligst fra kampens første fløjt.

Artiklen fortsætter efter billedet

FA Cup -Drama da Leeds sikrede Cardiff-omkamp i sidste sekund
Foto: Geoff Caddick/AFP/Ritzau Scanpix

Det chok skulle kun blive endnu større syv minutter senere, da den tidligere Liverpool-fløj Sheyi Ojo blev fundet af Andy Rinomhota og kækt pillede bolden ned, før han bankede den i mål trods Robles' parade.

Altså stod der 20 efter en halv times spil, og det nåede Leeds ikke at rette op på i en første halvleg, hvor de faldt nemt fra hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rødt, straffe og drama til det sidste

Leeds forsøgte at komme frem af banen efter pausen, men Jesse March' tropper var ikke for alvor farlige det første kvarter.

Efter 65 minutters spil gav det pote for Leeds, da indskiftede Rodrigo headede kuglen i kassen efter Sam Greenwoods indlæg.

Nu stod der 2-1, og der var tændt en ild i Leeds-spillerne, som pressede voldsomt på for den omkampsgivende scoring til 2-2.

Det lignede, at det ar lykkedes med et lille kvarter igen, da Junior Firpo hamrede en Jak Alnwick-ripost mod mål, men en Luis Suarez-inspireret redning af irske Joel Bagan puffede bolden væk fra stregen.

Det blev korrekt takseret til en direkte udvisning til Bagan, mens Rodrigo fik chancen for at score målet alligevel fra ellevemeterpletten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne gang var spanieren dog ikke træfsikker, og Alnwick kunne med lidt køligt overblik redde straffesparket og bevare føringen for Cardiff.

Det affødte et stormløb ned mod Cardiff-målet i de sidste 10 minutter af opgøret, og Cardiff holdt heroisk stand indtil det sidste.

I det tredje minuts overtid blev presset dog for stort, og den blot 18-årige Sam Perkins, der var kommet på banen syv minutter forinden, kunne blive helten for Leeds, da han fik prikket bolden over stregen til 2-2.

Dermed sluttede det alligevel med 2-2 mellem de to klubber, som altså alligevel skal ud i en omkamp i sidste ende.

To Hartlepool-selvmål i Stoke-sejr

Andetsteds var Stoke i spil ude mod Hartlepool fra League Two, og det tidligere Premier League-mandskab havde en god dag på kontoret.

Først var det Hartlepools Euan Murray, der i sit forsøg på at blokere et indlæg endte med at sende bolden i eget net til stillingen 1-0 efter et kvarter.

Kort før pausen kunne Jacob Brown fordoble føringen for Stoke, da han blev sendt i dybden af backen Josh Tymon og kunne udnytte sin markant bedre hurtighed end bagkædens til at løbe ned, snøre målmanden og score til 2-0.

Tre minutter inde i anden halvleg blev det til nok et selvmål for de udspillede værter, da Rollin Menayese forsøgte at afværge et indlæg, som i stedet blev sendt i mål - præcis som i første halvleg.

Derfor er Stoke videre til fjerde runde med en 3-0-sejr.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Fa Cup - 3. runde

FT

CAR

2 - 2

LEE

24'
1 0
Jaden Philogene-Bidace
Mål
31'
2 0
Sheyi Ojo
Mål
65'
2 1
Rodrigo
Mål
80'
2 1
Joel Bagan
Rødt kort
81'
2 1
Rodrigo
Brændt straffe
90'
2 2
Sonny Perkins
Mål

Fa Cup - 3. runde

FT

HAR

0 - 3

STK

16'
0 1
Euan Murray
Selvmål
43'
0 2
Jacob Brown
Mål
48'
0 3
Rollin Menayese
Selvmål

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0