2022-05-21 17:54:59

Sunderland tilbage i Championship efter fire år

Sunderland er tilbage i Championship igen fra 2022/23-sæsonen, efter de lørdag aften besejrede Wycombe sikkert med 2-0 i League Ones playoff-finale på Wembley.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag aften skulle den traditionsrige arbejderklub Sunderland forsøge at tage et stort skridt tilbage mod fordums styrke, da klubben for anden gang på tre år havde spillet sig i playoff-finalen i League One.

Sunderland havde forud for den vigtige kamp på Wembley ikke formået at vinde i nogle af deres seneste seks playoff-forsøg, hvor det senest blev til et semifinale-nederlag i 2021 til Lincoln og et finalenederlag til Charlton i 2019.

Det var det hårdtprøvede Sunderland-mandskab, som satte sig på kampen fra start, og det nordøstengelske mandskab lagde et tungt pres på Wycombe, hvilket affødte en føring efter 12 minutters spil.

Her kunne Eliot Embleton gøre det til 1-0 efter en flot solotur, hvor midtbanespilleren modtog bolden på egen banehalvdel og satte et kraftfuldt soloridt i gang, som sluttede i netmaskerne bag David Stockdale.

Et potentielt rigtig værdifuldt mål for Sunderland, hvilket et storjublende Wembley fuld af rød-hvide fans til fulde bevidnede om.

I det hele taget stod der Sunderland på det hele i kampens første 45 minutter, hvor Wycombe blot fik registreret en enkelt afslutning, som ikke var indenfor rammen.

Efter 36 minutters spil var der i stedet appeller for straffespark til Sunderland, men trods en vis kontakt i feltet, var der offside i opspillet, så dommer Simon Hooper pegede ikke på pletten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lykkedes dog ikke Sunderland at få kuglen i kassen igen, hvorfor stillingen blot var 1-0 ved pausen.

Sunderland lukkede og slukkede

Anden halvleg startede som første og efter fem minutters spil var Sunderland tæt på at udbygge føringen, da Ross Stewart var ved at heade et indlæg i buret til 2-0.

Efter en time kom muligheden for udligningen så til Wycombe, da Sam Vokes nær havde udlignet et forsvarskoks, men den walisiske veteranspids manglede skarpheden foran mål.

20 minutter før tid, så det ud til at Sunderland skulle have haft et straffespark, men til trods for implementeringen af VAR til finalen, skønnede hverken bane- eller videodommer at situationen skulle gennemses.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med et kvarter igen satte Wycombe den 40-årige kultangriber Adebayo Akinfenwa på banen til hans sidste kamp i karrieren, men den robuste angriber kunne ikke ændre på kampens udfald, som Sunderland cementerede med 10 minutter igen.

Her kunne Ross Stewart således lukke og slukke for Sunderland, da han fra kanten af feltet lagde et fladt skud i nettet ved den venstre stolpe efter forarbejde fra Alex Pritchard nok engang.

Et forløsende mål, som satte ild i Wembley med gyngende Sunderland-fans over størstedelen af stadion.

Fem minutter før luk kunne Patrick Roberts have lukket og slukket, men hans afslutning gik et par centimeter forbi mål.

Til slut pressede Wycombe på for en reducering, men den indfandt sig ikke, og i stedet kunne Sunderland juble over at være tilbage i den næstbedste række for første gang siden nedrykningen i 2017/18-sæsonen.

12 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0