2022-11-28 18:53:42

Brasilien er knockout-klar efter sen Casemiro-perle

Brasilien og Schweiz' indbyrdes opgør blev aldrig nogen stor opvisning i sprudlende fodbold, men en flot Casemiro-halvflugter med syv minutter igen var nok til at sikre brasilianerne 1-0, tre point og avancement til ottendedelsfinalerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

BRA

1 - 0

SCH

83'
1 0
Casemiro
Mål

Mandag aften skulle Brasilien og Schweiz op mod hinanden i anden rundekamp af Gruppe G i en returkamp fra VM 2018.

Dengang sluttede en elektrisk affære med 1-1, og der var lagt i kakkelovnen til en kamp, hvor der skulle findes en vinder. Begge hold gik ind til kampen med sejre fra første kamp i baglommen.

Noget Brasilien ikke havde med i lommen fra første kamp var Neymar, da PSG-stjernen var ude af kampen med en forstuvet ankel.

Kampen startede da også i et noget trægt og taktisk tempo, og der var ikke afsluttet midtvejs i første halvleg – noget der muligvis kunne tilskrives den manglende stjerne.

En halv time skulle der spilles, før Vinicius Jr. fik en større chance, da Real Madrid-fløjen afsluttede efter et indlæg fra Raphinha.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Brasilien er knockout-klar efter sen Casemiro-perle
Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix

Generelt havde Schweiz det fint med at overlade initiativet til brasilianerne, som til gengæld aldrig rigtig blev farlige.

Derfor stod der 0-0 efter 45 minutter af en kamp, hvor Schweiz var defensivt orienterede og Brasilien ikke fik lirket dem op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Casemiro sikrede sejr med raket

Anden halvleg fortsatte meget i samme rille som første, hvor Schweiz ikke ville, mens Brasilien ikke rigtig så ud til at kunne.

Momentvis viste schweizerne, at brasilianerne ikke kunne lægge sig helt på en sovepude, som da Alisson Becker nær havde fået snuppet bolden af Breel Embolo.

Den sidste halve time lagde Brasilien presset en del højere på banen, og de forvoldte gradvis flere og flere problemer for Schweiz.

Først så det endda ud til, at Vinicius Jr. blev den store helt for Selecao, men offensivspilleren blev akkurat fældet på en offside på Richarlison i opspillet, og så stod der stadig 0-0.

Brasilien lagde presset højere, men det var ikke fordi de vadede i chancer, og med et kvarter igen havde sydamerikanerne kun afsluttet én gang indenfor rammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det ville Manchester United-midtbanespilleren Casemiro gerne gøre noget ved, og i vanlig brasiliansk stil skete det med syv minutter igen.

Vinicius Jr. satte tempo på og fandt Rodrygo med en flad aflevering på kanten af feltet. Real Madrid-spilleren løftede bolden lidt for sin tidligere klubkammerat Casemiro, som tog bolden helt perfekt i opspringet og halvflugtede en skruet bold op i krydset uden chance for Yann Sommer.

Den detalje stod alene som kampens bedste, og det betød at 1-0-resultatet var i hus for Brasilien, som med seks point for to kampe kunne fejre videre avancement til ottendedelsfinalerne.

Schweiz skal omvendt bruge mindst et point mod Serbien for at være sikre på avancement. Samtidig skal de håbe på, at Brasilien også formår at holde Cameroun fra fadet i sidste rundekamp.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

BRA

1 - 0

SCH

83'
1 0
Casemiro
Mål

17 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0