2022-12-03 17:56:59

Dumfries viste Holland vej til VM-kvartfinale

Denzel Dumfries var den helt store oplevelse, da to oplæg og et mål fra hans fod sendte Holland i VM-kvartfinalen med 3-1 over USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - ottendedelsfinale

FT

HOL

3 - 1

USA

10'
1 0
Memphis Depay
Mål
45'
2 0
Daley Blind
Mål
76'
2 1
Haji Wright
Mål
81'
3 1
Denzel Dumfries
Mål

Holland og USA åbnede VM’s knockout-fase lørdag eftermiddag og tørnede sammen i ottendedelsfinalen på Khalifa Stadium.

Louis van Gaal havde fundet plads til samtlige 11 fra den sidste gruppesejr over Qatar, hvilket betød, at også stjernen Memphis Depay var at finde i startelleveren.

USA gav slutrundedebut til angriberen Jesus Ferreira, som henviste den tidligere SønderjyskE-profil Haji Wright til bænken. Den store stjerne Chrstian Pulisic var samtidig blevet sin skade kvit og startede.

USA startede friskt, og efter bare et par minutter fik de alletiders mulighed for at komme i front.

En hængende hollænder spillede Christian Pulisic onside midt i det hollandske i feltet, men Andries Noppert kom godt ud i Chelsea-profilens afslutning.

USA havde initiavet i kampens første ti minutter, men pludselig blev de overrumplet på en kontra, hvor hollænderne kom af sted langs højre.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Dumfries viste Holland vej til VM-kvartfinale
Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

Denzel Dumfries slog det flade indlæg tilbage i feltet, hvor Memphis Depay stod fri og med en følt afslutning klaskede bolden ned i målhjørnet bag Matt Turner.

Scoringen ændrede fuldkommen kampens mønster. Holland sad nu på det hele, og Daley Blind skovlede bolden over mål på den næste store chance. Han blev sat op af Gakpo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De orangeklædte var i fuld kontrol i resten af første halvleg, hvor kun et godt tryk fra Timothy Weah satte Noppert på arbejde i det hollandske mål.

På nippet til pausen kom Louis van Gaals tropper også på 2-0. Igen var det Dumfries, som lagde bolden tilbage i en åben lomme i feltet, hvorfra Blind bankede sig på måltavlen.

USA kom bedre ud til anden halvleg og var centimeter fra en reducering, da et hjørnespark skabte kaos i det hollandske felt.

Tim Ream fik ram på læderet, som i panik blev reddet på den hollandske målstreg. Kort efter kom også Winston McKennie til en afslutning, som dog var nogle meter for høj.

Holland forsøgte efter en hektisk indledning igen at få greb om kampen, og det lykkedes i en periode at neutralisere USA.

Greg Berhalter, den amerikanske landstræner, sendte Haji Wright på banen i et forsøg på at rykke brikkerne rundt. Og med den tidligere SønderjyskE-angribers entré begyndte der at ske noget for amerikanerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Depay gav først Wright en friløber, hvor angriberens træk forbi Noppert akkurat sendte ham ud i så spids en vinkel, at han ikke kunne sende bolden i mål.

Kort efter stod Depay for endnu et boldtab, og denne gang var Wright klar inde foran mål. Han fik sæt hælen på bolden, som tog en uventet bue op over keeper Noppert og sprang ind i mål til amerikansk livline og 1-2.

Inden amerikanerne for alvor nåede at stable et pres på benene, lukkede og slukkede hollænderne med scoringen til 3-1 ti minutter før tid. Igen lod opdækningen ved et indlæg noget tilbage at ønske for amerikanerne.

Blind slog bolden helt over mod Dumfries, som flugtede læderet ind bag Turner og kronede en kamp, hvor han i forvejen stod for to oplæg, med det afgørende mål.

Holland er som første hold til kvartfinalen, hvor modstanderen bliver enten argentinsk eller australsk. Det afgøres i aftenens anden ottendedelsfinale.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - ottendedelsfinale

FT

HOL

3 - 1

USA

10'
1 0
Memphis Depay
Mål
45'
2 0
Daley Blind
Mål
76'
2 1
Haji Wright
Mål
81'
3 1
Denzel Dumfries
Mål

11 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0