2022-11-23 17:55:52

Julian Brandt om dansk OneLove-beslutning: Vi er tyskere og vil gøre mere

Tysklands Julian Brandt fortæller til bold.dk, at de har tænkt sig at finde flere tiltag i de kommende kampe som modspil til FIFA, som havde nægtet tyskerne at bære OneLove-anførerbindet i kampen mod Japan.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar

- Det er ikke et politisk budskab. Menneskerettigheder er ikke noget, der skal forhandles. 

Meldingen var klar fra det tyske fodboldforbund, da Tyskland inden kampen mod Japan valgte at vise deres utilfredshed mod FIFA, som havde nægtet dem at bære OneLove-anførerbindet.

De tyske spillere valgte derfor at holde sig for munden ved holdfotoet inden kampen for at vise, at FIFA forsøger at lukke munden på dem.

Det er dog ikke noget, som man kommer til at se fra Danmarks side af, da de har slået fast, at der ikke vil komme nogen tiltag som dette under slutrunden.

bold.dk talte med tyske Julian Brandt efter deres 1-2-nederlag til Japan og spurgte indtil, hvordan han havde det med Danmarks holdning.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Julian Brandt om dansk OneLove-beslutning: Vi er tyskere og vil gøre mere
Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix

- Det må være noget, som det danske landshold må tænke over. Vi ved godt, at hvert eneste hold har deres egen måde, som de vil gøre det her på. Vi er det tyske landshold, og vi vil prøve på at gøre de ting, som vi gjorde i dag.

- Men hvis det danske landshold ikke har tænkt sig at gøre noget lignende, så er det deres emne at snakke om, og ikke vores.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forsøgte at lave et statement, men vi måtte ikke gøre det, som vi havde planlagt. Så vi prøvede på noget andet i stedet. Jeg synes virkelig, at det er en kritisk debat, men vi ville vise noget.

Hvor vigtigt er det for budskabet, at I valgte at gøre det?

- Det er vigtigt. Det er et svært emne, fordi vi måtte jo ikke tage OneLove-anførerbindet på. Så det har jo været svært for os at vise noget, fordi det har været et problem. Men det her var spontant.

- VI har to kampe endnu, så vi må se på, hvad vi ellers kan gøre, siger Julian Brandt til bold.dk.

Det var dog ikke det eneste, som Tyskland havde forberedt til onsdagens kamp mod Japan.

Flere spillere som Manuel Neuer og Thomas Müller havde nemlig valgt at tage et par fodboldstøvler på, hvor regnbuens farver var synlige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

bold.dk forsøgte at få en kommentar fra Neuer og Müller, men de valgte at skynde sig ud af mixed zone. Heldigvis var Brandt klar på at tale om det.

- Ja, vi gør, hvad vi kan. Alle spillerne på holdet ved selvfølgelig, hvor vigtigt det her er for os. Vi forsøger at gøre vores bedste, men nogle gange er det ikke nok. Men vi forsøger at gøre noget. Men nu har vi så også andre problemer at forholde os til efter nederlaget.

Tyskland skal i aktion igen på søndag mod Spanien, og så må tiden vise, hvad tyskerne ellers har i ærmet.

34 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0