2022-11-26 18:56:10

Merde! - Mbappé holdt legestue og sænkede Danmark

Danmark er stadig uden sejr ved VM, efter det lørdag aften blev til et 1-2-nederlag til Frankrig. Her havde Kasper Hjulmands tropper store problemer med især Kylian Mbappé, som viste verdensklasse med to mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

FRA

2 - 1

DAN

61'
1 0
Kylian Mbappé
Mål
68'
1 1
Andreas Christensen
Mål
86'
2 1
Kylian Mbappé
Mål

Efter en 0-0-skuffelse mod Tunesien i det første VM-opgør var Danmark lørdag på jagt efter succes i deres anden kamp ved slutrunden, da de tørnede sammen med de franske verdensmestre på Stadium 974.

Her kom Frankrig med en masse selvtillid i bagagen, da de havde slået Australien med 4-1 i et opgør, hvor Olivier Giroud, Adrien Rabiot og Kylian Mbappé kom på tavlen, og de var da også med fra start mod danskerne.

Landstræner Kasper Hjulmand havde rystet posten til den vigtige kamp, hvor der var fire ændringer i startopstillingen. Det var blandt andet uden Andreas Skov Olsen og Simon Kjær.

Skov Olsen var helt ude af truppen, da han var blevet ramt af en skade, mens anfører Kjær også havde lidt problemer, men han var klar nok til at sidde på bænken. Det gav dog plads til Jesper Lindstrøm og Victor Nelsson.

I modsætning til det første opgør fik Danmark en god start på denne kamp, hvor de sad fuldstændig på spillet. Her formåede de flot at udspille de franske tropper, som havde placeret sig langt tilbage.

Det var ren Søren Poppe på lægterne, da der allerede efter syv minutter kom bølgegang på stadion, hvor der var godt med danskere samlet nede bag Kasper Schmeichels mål, men efter ti minutter blev de noget stille.

Her skruede Frankrig nemlig op for tempoet, og så kom Danmark i problemer. Franskmændene sammensatte et angreb, hvor Theo Hernandez kunne slå et indlæg inde i boksen.

Her var den lige ved at ende hos Giroud, men den danske defensiv kom i vejen og sparkede bolden langt væk fra eget felt.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Merde! - Mbappé holdt legestue og sænkede Danmark
Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Ritzau Scanpix

Få minutter senere var det så Raphael Varane, som var tæt på at lukke munden på de danske fans, da han steg højst i feltet efter et hjørnespark, men denne gang var Joakim Mæhle klar og blokeret.

Fransk verdensklasse gav Danmark problemer

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den gode danske start forsvandt hurtigt, da Frankrig virkelig fik vist, hvorfor de er forsvarende verdensmestre. Først fik Kylian Mbappé leveret en 100 meters sprint, som selv Usain Bolt ville være stolt af, og derfor måtte Anders Christensen hive i nødbremsen, der kostede et gult kort.

Efterfølgende var det så en klasseredning af Schmeichel, som sørgede for, at stillingen stadig var 0-0 efter 20 minutter, da han afviste et hovestødsforsøg fra Adrien Rabiot.

Efter 36 minutter vågnede Danmark dog op til dåd, da de slog til på en omstilling. Her var det Andreas Cornelius og Pierre-Emile Højbjerg, som satte turboen på og spillede sig igennem den franske defensiv.

Til sidst endte bolden hos Cornelius i feltet, som dog sparkede den kort forbi den ene opstander.

Det var dog heldigt, at Danmark ikke var bagud med pausen, da Frankrig fortsatte med at skabe store chancer, og lige inden pausen burde Mbappé have gjort det til 1-0, da han blev spillet helt fri inde i feltet.

Skarpheden manglede dog hos den franske verdensstjerne, da han bankede bolden langt over mål og ud i ørkensandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvem kan stoppe Mbappé?

I kampen mod Tunesien havde Danmark problemer med Issam Jebali, men det var en lidt anden kaliber, som de lørdag bøvlede med.

Kylian Mbappé viste nemlig gang på gang, hvorfor han regnes for at være blandt de bedste spillere overhovedet, og derfor kom Joachim Andersen på overarbejde i anden halvlegs indledning.

Her havde Mbappé og ham nemlig flere dueller, men hvor franskmanden konstant var hurtigere. Efter 58 minutter snød han nemlig Andersen fuldstændig, hvor han kunne spurte ned mod målet. Kasper Schmeichel havde dog godt styr på afslutningen.

Få minutter senere var det så Victor Nelsson, som var i problemer, da Antoine Griezmann snød ham let og elegant ude foran feltet. Galatasaray-danskeren slap dog med skrækken, da Griezmann bankede bolden langt over mål.

Efter 61 minutter gik den så ikke længere, da Mbappé endnu engang viste sin skræmmende styrke.

Her drev han bolden frem, hvor han til sidst spillede Theo Hernandez fri i venstre side i feltet. Backen smed den hurtigt retur til Mbappé, som havde taget et løb i boksen, og så kunne PSG-stjernen så let som ingenting gøre det til 1-0.

Mbappé ødelagde den danske fest

Nu skulle Danmark så frem på banen, hvis de ville have noget med hjem fra Stadium 974, og det var som om, at det vækkede noget i Hjulmands tropper.

Offensiven begyndte nemlig nu at fungere, hvor Jesper Lindstrøm viste flotte takter og kom til baglinjen. Indlægget fra Lindstrøm gav dog kun et hjørnespark, men det var ikke en helt skidt ide.

“Vi scorer altid på hjørne, altid på hjørne, vi scorer altid på hjørne”, lød det nede fra de danske fans, og det viste sig at være rigtigt.

På det efterfølgende hjørnespark smed Christian Eriksen nemlig en bold ind i boksen til Joachim Andersen, som forlængede den videre mod bagerste stang. Her kom Andreas Christensen løbende og kunne heade Danmark på 1-1.

Nu kørte det for Danmark, og Joakim Mæhle kom nu også længere frem på banen, og efter 73 minutter var det tæt på at give et nyt dansk mål.

Her slog han en bold i feltet, som endte hos Lindstrøm. Frankfurt-danskeren fik sendt et godt skud afsted, men Hugo Lloris hev en stor fransk redning frem af ærmet.

Efterfølgende kom der chancer i begge ender, hvor først Adrien Rabiot var tæt på at saksesparke Frankrig tilbage i front, inden Martin Braithwaite smadrede en bold kort forbi opstanderen få minutter senere.

1-1 var dog et resultat, som begge mandskaber godt kunne bruge, men Mbappé ville det dog anderledes. 

Kort tid inden slutfløjt fandt han nemlig igen vej til netmaskerne.

Her var det Griezmann, som slog et fremragende indlæg mod bagerste stolpe, hvor Mbappé havde løbet i ryggen på Rasmus Nissen Kristensen, og så kunne franskmanden gøre det til slutresultatet 2-1.

Frankrig topper gruppen med seks point og er videre til 1/8-delsfinalerne, mens Danmark er placeret på tredjepladsen med et enkelt point.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

FRA

2 - 1

DAN

61'
1 0
Kylian Mbappé
Mål
68'
1 1
Andreas Christensen
Mål
86'
2 1
Kylian Mbappé
Mål

83 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce