2022-11-24 18:58:39

Ronaldo tog rekord i målfest der startede efter en time

Cristiano Ronaldo blev den første spiller i verdenshistorien til at score i fem forskellige VM-slutrunder, da Portugal besejrede Ghana med 3-2 i en spændende kamp, der stod 0-0 efter 65 minutters spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 1. runde

FT

POR

3 - 2

GHA

65'
1 0
Cristiano Ronaldo
Mål på straffe
73'
1 1
André Ayew
Mål
78'
2 1
Joao Felix
Mål
80'
3 1
Rafael Leao
Mål
89'
3 2
Osman Bukari
Mål

Torsdag aften begyndte VM for Portugal og Ghana, da de to hold skulle op mod hinanden i Gruppe H på Stadium 974 i Doha.

Forhåndsfavoritterne fra Portugal havde udskældte Cristiano Ronaldo med fra start, og den erfarne men klubløse verdensstjerne var et af fokuspunkterne i første halvleg.

Efter ti minutters spil fik den tidligere Manchester United-angriber en stor chance efter en ghanesisk fejl, men han kunne ikke omsætte den til mål.

Da der var spillet en halv time havde han rent faktisk bolden i nettet, men dommer Ismail Elfath havde forinden fløjtet for et frispark begået af netop Ronaldo.

Det var altså portugiserne, der var bedst og mest på bolden, men Ghana viste momentvise gode takter i en halvleg, som sluttede 0-0.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Ronaldo tog rekord i målfest der startede efter en time
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Ronaldo tog rekorden i målfest

Hvad første halvleg manglede havde anden halvleg så rigeligt af - nemlig mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Først skulle kampen dog igennem en fase med en del tænding og en glimrende start fra Ghana, som var bedst ude de første 5-10 minutter efter pausen.

Efter knap en time var der tænding på, da Seidu Alidu så gult for en hård tackling, og det affødte en mindre infight mellem holdene.

Dog var det ganske som ventet Portugal, der syv minutter senere kunne bringe sig i front.

Og selvfølgelig var det Cristiano Ronaldo, som fra ellevemeterpletten igangsatte scoringerne fra Portugal på et straffespark, han selv blev tilkendt efter frispark af Mohammed Salisu.

Dermed stod der 1-0 til Portugal, og det skulle blive det første af flere mål.

Otte minutter senere kunne Ghana-legenden Andre Ayew nemlig udligne til 1-1, og det gjorde han efter flot opspil fra Mohammed Kudus, som spillede en flot kamp for Black Stars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udligningen stod dog kun ved magt i en håndfuld minutter, og så var den gal efter et forsvarskoks Abdul Rahman Baba, som sendte Joao Felix fri med en aflevering fra Bruno Fernandes, og så stod der 2-1 til Portugal.

Da indskiftede Rafael Leao to minutter senere lagde bolden køligt i det fjerne hjørne til 3-1, lignede det en sikker sejr for Portugal, men det skulle alligevel blive spændende til sidst.

I sidste minut af den ordinære spilletid fik Osman Bukari, som et kvarter forinden var blevet skiftet ind for netop Kudus, en aflevering fra Abdul Rahman Baba, og det var nok til at Bukari kunne heade spændingen tilbage i opgøret med 2-3.

Ni minutter var der lagt til i opgøret, som på nuværende tidspunkt var elektrisk og intenst mellem de to hold, men scoringerne lod vente på sig. Især til sidst, da Inaki Williams var lige ved at blive helten, da han opsnappede en bold fra uopmærksomme Diogo Costa.

Derfor sejrede Portugal med 3-2 i en kamp, som blev ganske underholdende, da den først havde fundet sine fødder. De fører derfor Gruppe H foran Uruguay og Sydkorea, som delte med 0-0 tidligere i dag.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 1. runde

FT

POR

3 - 2

GHA

65'
1 0
Cristiano Ronaldo
Mål på straffe
73'
1 1
André Ayew
Mål
78'
2 1
Joao Felix
Mål
80'
3 1
Rafael Leao
Mål
89'
3 2
Osman Bukari
Mål

35 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0