2022-11-27 19:00:25

Trods historisk scoring: Canada er færdige ved VM

En historisk aften endte i en stor skuffelse, da Canada søndag aften røg ud af VM efter et nederlag på 1-4 til Kroatien. Her havde de ellers fået en drømmestart, da Alphonso Davies skrev canadisk VM-historie med en lynscoring.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

KRO

4 - 1

CAN

2'
0 1
Alphonso Davies
Mål
36'
1 1
Andrej Kramaric
Mål
44'
2 1
Marko Livaja
Mål
70'
3 1
Andrej Kramaric
Mål
90'
4 1
Lovro Majer
Mål

Der er godt gang i kampene ved VM, og søndag aften var bold.dk til stede ved endnu et opgør, da vi var på plads til kampen mellem Kroatien og Canada på Khalifa International Stadium.

Her skulle canadierne på jagt efter deres første sejr ved VM, efter de indledte turneringen med et smalt nederlag på 0-1 til Belgien. Kroatien havde heller ikke fået en sejr, da de måtte nøjes med et 0-0-resultat mod Marokko.

Tidligere på dagen var Belgien og Marokko i aktion, hvor sidstnævnte noget overraskende vandt med 2-0, og derfor ville en sejr søndag aften lune godt hos både Kroatien og Canada.

Hos Canada var der et velkendt ansigt af dansk fodbold med, da det var den tidligere FC København-spiller Atiba Hutchinson, som var anfører for candierne. Han er i dag 39 år, som gør ham til den ældste markspiller nogensinde ved et VM.

Canadierne havde også Bayern München-stjernen Alphonso Davies med, som på landsholdet spiller kant, og han formåede på ingen tid at få de mange hundrede canadiske fans til at gå amok i ren jubel.

Efter kun et enkelt minut havde Canada nemlig slået til, hvor Tajon Buchanan valgte at smide et indlæg i boksen fra højre side, hvor det ellers ikke lignede, at Kroatien ville komme i problemer.

Josip Juranovic sov dog i timen, og så kunne Davies komme flyvende og smadre bolden ind i netmaskerne med et hovedstød.

SIkke et øjeblik for den canadiske stjerne, som havde brændt et straffespark i den første kamp. Følelserne fik derfor frit løb på banen, mens de canadiske journalister på pressepladserne heller ikke helt kunne lade vær med at juble.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Trods historisk scoring: Canada er færdige ved VM
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Det var da også Canadas første mål ved et VM nogensinde, så glæden var da til at forstå. 

Canada havde inden 2022 kun været med til et enkelt VM, som var tilbage i 1986. Her tabte de alle tre kampe, så de var søndag aften på vej mod et historisk resultat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Glæden blev kort for de kroatiske journalister
Kroatien var mærket af det store chok, hvor de efterfølgende lige skulle finde fodfæste, men de kunne ikke komme forbi canadierne, som virkelig gav alt fra kampens start. 

De skulle have den sejr!, og sådan lød det også fra fansene, som blev ved med at synge spillerne frem på banen.

‘Let’s go Canada!, let’s go Canada!’ Ja, målet havde i hvert fald sørget for god stemning i det canadiske fanafsnit nede i det ene hjørne.

Det er uvist, om Juranovic var mærket af den dårlige start, men kroaten sejlede fuldstændig rundt, og det var tæt på at koste efter 21 minutter. Her vil han cleare en høj bold, men på en eller anden måde fik han ikke ramt på den, og så var Alphonso Davies stukket afsted.

Den canadiske målscorer fik driblet sig frem til feltet, hvor indlægget manglede det sidste, før Cyle Larin kunnet have udbygget føringen.

Få minutter senere vågnede Kroatien dog op til dåd, da Mateo Kovacic drev bolden ind i feltet og leverede den for Marko Livaja. Han fik dog sendt et noget forkølet skud afsted, og så slap Milan Borjan med skrækken inde i det canadiske bur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heldet var på Canadas side, da Andrej Kramaric kort tid efter kom fri i bagrummet og kunne sparke bolden i kassen. Her var der nemlig en offside i opspillet, og dermed blev de kroatiske journalisters jubel til et vredesudbrud i stedet på ganske få sekunder.

Offsiden var dog god nok, kunne man efterfølgende se på storskærmen.

Stort canadisk kollaps
Efter 36 minutter gik den dog ikke længere for Canada, da Kroatien uden problemer kunne spille sig fri i venstre side af feltet, hvor en helt umarkeret Andrej Kramaric sendte udligningen i kassen med venstreskøjten.

Her var det Atiba Hutchinson, som havde mistet Kramaric af syne, og derfor kunne Ivan Perisic smide bolden ind til angriberen, som skabte stor jubel blandt de mange kroatiske fans nede i den anden ende af banen. 

Efter den gode start kunne Canada ikke længere holde bolden i egne rækker, og det fik de især problemer med efter udligningen. De forsøgte derfor at holde stillingen til pausen, men det endte med at blive endnu værre for Hutchinson og co. 

Kroaterne straffede nemlig Canada på en omstilling, hvor det faktisk var Juranovic, som viste flotte takter og drev bolden frem, inden han sendte den videre ti Livaja. Her leverede den kroatiske angriber et tørt hug, som sendte Kroatien til pause med en 2-1-føring.

Canadas jagt endte i exit
Canada var med dette resultat ude af VM, da der ville være fire point op til andenpladsen med kun én kamp tilbage, og derfor var de tvunget frem på banen i jagten på et resultat.

Det var da også tæt på at give gevinst få minutter inde i anden halvleg, da indskiftede Jonathan Osorio driblede flere mand, inden han kom til et skud fra kanten af feltet. 

Her havde bolden retning mod modsatte hjørne, men bolden fløj lige forbi, så Osorio faldt til jorden i ren ærgrelse.

Det samme gjorde Andrej Kramaric få minutter senere, da han modtog en aflevering tre meter fra mål, hvor han fra en helt fri position bare skulle banke læderet i kassen.

Milan Borjan ville det dog anderledes, og derfor hev den canadiske keeper en kæmperedning frem inde på stregen, hvor Kramaric ikke kunne tro sine egne øjne, mens de canadiske spillere løb ned og tiljublede målmanden.

Nu kom der fart over feltet, fordi der skulle kun gå yderligere to minutter, hvorefter det var Dominik Livakovic, som leverede en stor redning på et skud fra Jonathan David. 

Her var den kroatiske keeper nærmest på vej op i nettaget, da han fik skubbet bolden over mål.

Den hektiske start udviklede sig dog til det værre, da begge hold havde problemer med at skabe noget, mens tempoet også røg ud af kampen.

Det samme gjorde kræfterne hos de canadiske spillere, og det fik Kroatien udnyttet efter 70 minutter

Her kørte de bolden fra side til side, hvor Ivan Perisic til sidst kunne slå en bold mod bagerste stang. 

Dermed fik Andrej Kramaric muligheden for at vise høj klasse, og det fik han da også gjort, da han lavede en retningsbestemt tæmning forbi de canadiske forsvarsspillere og bankede bolden ind i netmaskerne til 3-1.

Det endte hele med en 4-1-sejr til Kroatien, da indskiftede Lovro Majer i overtiden satte sidste fod på en kontra, hvor de var to kroatiske spillere mod canadiske Borjan i målet, og så kunne Majer uden problemer score kampens sidste mål.

Dermed er Canada nu ude af VM-slutrunden, da de med en runde tilbage er fire point efter Marokko og Kroatien på de to øverste pladser.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

KRO

4 - 1

CAN

2'
0 1
Alphonso Davies
Mål
36'
1 1
Andrej Kramaric
Mål
44'
2 1
Marko Livaja
Mål
70'
3 1
Andrej Kramaric
Mål
90'
4 1
Lovro Majer
Mål

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0