2022-11-29 21:55:12

Ustyrlige Rashford sendte England videre på førstepladsen ved VM

England er klar til ottendedelsfinalerne ved VM, efter holdet tirsdag aften slog Wales med 3-0, der således er færdige ved slutrunden i Qatar. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

WAL

0 - 3

ENG

50'
0 1
Marcus Rashford
Mål
51'
0 2
Phil Foden
Mål
68'
0 3
Marcus Rashford
Mål

Ahmad Bin Ali Stadium i Doha dannede tirsdag aften rammen for det britiske VM-brag mellem England og Wales. 

De to nationer gik naturligvis på banen med intentionen om at vinde kampen, men derefter var holdenes missioner vidt forskellige. 

Det engelske landshold stod på forhånd med det ene ben i ottendedelsfinalerne og skulle blot bruge et enkelt point for at slå avancementet fra gruppespillet fast med syvtommersøm. 

Waliserne var på en noget anderledes opgave. Med blot et point efter de to første gruppekampe var holdet tvunget til sejr for at gøre sig forhåbninger om at komme videre fra gruppen. 

Kæmpe afbrænder fra start
England kom bedst fra land i opgøret, og der gik kun ti minutter, før ’The Three Lions’ var tæt på at bringe sig i front. 

Marcus Rashford blev sendt i dybden af anføreren Harry Kane, men den walisiske landsholdskeeper Danny Ward fik lige akkurat afværget Manchester United-angriberens afslutning. 

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Ustyrlige Rashford sendte England videre på førstepladsen ved VM
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Wales stod generelt langt tilbage på egen banehalvdel, hvorfra holdet forskød fra side til side, mens England ledte efter åbninger og gyldne pasninger til at lirke walisernes defensiv op. 

Gareth Southgates tropper var lidt for gode til at varme bolden i stedet for at spille hurtigt, og derfor var det kun Marcus Rashfords føromtalte afbrænder, der for alvor kunne noteres som en chance efter en halv times spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kontrastød og hæl-afleveringer
Med syv minutter til pausen kom England af sted i en lovende kontra, der udviklede sig til en stor chance efter noget af et hæl-afleveringsshow mellem Jude Bellingham og Kyle Walker. Til sidst blev Phil Foden spillet fri, men Manchester City-profilen hakkede bolden et godt stykke over mål. 

Et minut senere slog England kontra på ny. Denne gang kombinerede Harry Kane og Marcus Rashford, men angrebet blev afværget i sidste øjeblik, da Rashfords flade indlæg blev blokeret af Wales-defensiven.

Scoringerne udeblev således i første halvleg, og derfor var stillingen 0-0 ved pausefløjt.

Engelske lynkasser
Anden halvleg startede som lyn og torden. Først bragte Marcus Rashford England i front med en flot frisparkskasse efter 50 minutter spil, og to minutter efter lå bolden minsandten i det walisiske mål igen. 

Denne gang var det Phil Foden, der kunne notere sig for en scoring, efter Harry Kane havde spillet offensivspilleren fuldkommen fri ved bagerste stolpe med en flad, hård og præcis aflevering.

2-0-scoringen fik Gareth Southgate til at foretage flere udskiftninger for at spare kræfter. Blandt andet tog landstræneren profilerne Harry Kane og Declan Rice ud til fordel for angriberen Callum Wilson og midtbanespilleren Kalvin Phillips.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rashford-show
Kampen døde en smule ud efter de hurtige scoringer, men i det 68. minut kom de engelske fans nok en gang op ad stolene. 

Marcus Rashford var igen på spil, da han med et par kropsfinter kom på skudhold i det walisiske felt. United-angriberen trykkede af, og selv om Danny Ward fik foden på, var der intet at gøre. 3-0 til England, der havde kurs mod en sikker sejr.

3-0-scoringen slukkede for alvor den walisiske drøm om avancement med VM, og det afspejlede sig gevaldigt i spillet på banen, der faldt mere og mere i tempo. 

Der var flere optræk til chancer, og England var også tæt på at udbygge føringen i overtiden, hvor forsvarsspilleren John Stones ramte overliggeren.

Det blev dog aldrig til yderligere scoringer, og derfor er England sikkert videre på førstepladsen ved VM. 

Wales må sande, at holdet er færdige ved slutrunden i Qatar efter blot et point i tre gruppekampe.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

WAL

0 - 3

ENG

50'
0 1
Marcus Rashford
Mål
51'
0 2
Phil Foden
Mål
68'
0 3
Marcus Rashford
Mål

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0