2022-11-27 15:57:10

Vilde Marokko fik de belgiske VM-stjerner til at falme

Marokko tog søndag eftermiddag en fortjent og imponerende 2-0-sejr over Belgien i gruppe F ved VM.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

BEL

0 - 2

MAR

73'
0 1
Romain Saiss
Mål
90'
0 2
Zakaria Aboukhlal
Mål

Belgien kunne med en sejr sikre sig avancement fra gruppespillet, mens Marokko kæmpede for at spille sig tættere på en plads i ottendedelsfinalerne.

Al Thumama Stadium i Doha dannede rammen for opgøret, der blev overværet af et stemningsskabende publikum. 

De marokkanske fans var de belgiske fans klart overlegne i forhold til antal, hvilket afspejlede sig tydeligt i lydkulissen på stadion, der var i marokkanernes kontrol fra start til slut. 

Hektisk start
Marokkos overtal på lægterne blev en fordel på grønsværen, hvor Belgien havde enorme problemer med at finde fodfæste i kampen. Hver gang Kevin De Bruyne, Eden Hazard og co. var på bolden, lagde de marokkanske fans’ pift-lyde sig som en dyne over stadion, og det så ud til at påvirke belgierne. 

Effekten var naturligvis stik modsat for de marokkanske landsholdsspillere, der blev hjulpet solidt på vej, når de var i boldbesiddelse.

Efter fem hektiske minutter kom Belgien til kampens første chance. Michy Batshuayi blev spillet fri, men Fenerbahce-angriberens afslutning var ikke kvalitetsfuld nok til at overliste Munir i Marokko-målet. 

Marokko-dominans
Marokko havde generelt en ganske uimponeret tilgang til kampen mod Belgien, der konstant skulle forholde sig til en høj preslinje fra det nordafrikanske mandskab. 

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Vilde Marokko fik de belgiske VM-stjerner til at falme
Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Efter lidt over 20 minutters spil viste marokkanerne tænder for første gang, da Chelsea-kanten Hakim Ziyech sendte et langskud et stykke over mål. 

Skuddet blev starten på en rent offensivt god periode for Marokko, der ad flere omgange spillede sig frem til chancer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis brød Archraf Hakimi i det 35. minut igennem i højresiden, men PSG-backen manglede den sidste skarphed i sin afslutning. 

VAR-drama
I overtiden af først halvleg lykkedes det faktisk for Hakim Ziyech at bringe Marokko i front, men offensivspillerens mål blev efterfølgende annulleret af dommeren, der efter et gennemsyn ved VAR-skærmen valgte at fløjte for offside i målets opspil. 

Kendelsen så umiddelbart en anelse kontroversiel ud, da det på TV-billederne ikke så ud til, at bolden blev rørt af en eneste marokkaner på vejen mod mål. 

Mål-annulleringen betød, at de to nationer gik til pause med stillingen 0-0.

Chancemekka
Anden halvleg startede også i et hektisk tempo. Begge landshold forsøgte at tage taktstokken, og der var chancer i begge ender. 

Den belgiske landsholdsprofil Eden Hazard trykkede på kassen efter 52 minutter spil, men den marokkanske keeper Munir tog sig sikkert af Real Madrid-kreatørens skud. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem minutter senere trak det for alvor op til en marokkansk scoring. Offensivspilleren Sofiane Boufal brød igennem i belgiernes højreside, hvorfra han sendte en følt inderside-afslutning mod målet, der lige akkurat sneg sig udenom højre målstolpe. 

Marokko-helt på fem minutter 
Med lidt over 20 minutter tilbage af kampen valgte Marokkos landstræner Walid Regragui at pille midtbanespilleren Selim Amallah ud til fordel for Sampdoria-spilleren Abdelhamid Sabiri. 

Det viste sig at være en særdeles god idé, for fem minutter senere hamrede 25-årige Sabiri Marokko i front til vild og euforisk jubel på lægterne. 

På fem minutter var midtbanespilleren blevet den helt store helt hos den marokkanske fans, der tog stemningen på stadion til nye højder. 

Sen scoring
De belgiske landsholdsstjerner jagtede en udligning mod slutningen af kampen. Inter-angriberen Romelu Lukaku, der i starten af VM har døjet med en skade, blev sendt på banen med håbet om, at han kunne ændre på stillingen. 

Det lykkedes for belgierne at tage kontrollen på kampen, men en solid marokkanske defensiv gjorde, at de helt store chancer udeblev.

Lukaku blev aldrig en trussel, og angriberen lignede mest af alt en mand, der havde brug for at banke det værste støv af sig. 

Det lignede længe, at kampen ville slutte 1-0, men i de døende minutter af overtiden fik indskiftede Zakaria Aboukhlal udbygget til slutresultatet 2-0.

Målet og sejren fik det marrokanske landshold og de medrejsende fans til at bryde ud i en vild og euforisk jubel.

Resultatet betyder, at Marokko går forbi Belgien og indtager førstepladsen i gruppe F med fire point efter to kampe. 

Belgien har tre point, hvilket rækker til en foreløbig andenplads. 

Kroatien og Canada, der er de to øvrige hold i gruppe F spiller søndag klokken 17:00.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

BEL

0 - 2

MAR

73'
0 1
Romain Saiss
Mål
90'
0 2
Zakaria Aboukhlal
Mål

38 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0