2022-05-21 23:21:47

Mbappe fejrede ny kontrakt med hattrick

PSG satte en tyk streg under deres Ligue 1-dominans med en 5-0-sejr over Metz, der rykkede direkte ned som følge. Kylian Mbappé fejrede ny kontrakt med et hattrick, mens Marseille sikrede andenpladsen foran Monaco, der spillede uafgjort i sidste sekund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I franske Ligue 1 var der lørdag aften sidste spilledag for alle 20 klubber, som gik ind til sidste spilledag med et fælles kickoff-tidspunkt klokken 21:00.

Her skulle PSG op mod Metz i en kamp, hvor optakten blev brugt på at hylde Kylian Mbappé for den astronomiske nye kontrakt, han underskrev med klubben denne weekend.

Derfor var det også en tændt Mbappé, som ledte sit mandskab ud på grønsværen til en kamp mod nedrykningskandidaterne fra Metz, som skulle håbe på, at St. Etienne ikke sikrede point mod Nantes.

PSG fik stemplet ind i kampen med seks potente minutter lige før den første halve time var gået, hvor Kylian Mbappé scorede to før Neymar gjorde det til 3-0.

Efter pausen fuldendte Mbappé sit hattrick i det 50. minut, mens Angel Di Maria scorede sit formentlig sidste mål i PSG-trøjen til 5-0, før han blev taget ud til fordel for Ander Herrera med tårerne stående nedad kinderne.

Dermed sikrer PSG sig førstepladsen i Ligue 1 i overbevisende stil med 86 point og 90 mål scoret i sæsonen. Metz rykker ud af rækken, da St. Etienne sikrede 1-1 mod Nantes og med det ene point er sikret playoff-kampe mod tredjepladsen i Ligue 2.

Marseille fik andenplads i overtiden

Artiklen fortsætter efter annoncen

Længere sydpå var Marseille i aktion mod en af sæsonens positive overraskelser Strasbourg, som forud for sidste runde indtog den Conference League-givende femteplads i Ligue 1.

Marseille besejrede imidlertid Strasbourg med 4-0 på mål af to gange Gerson, en gange Cengiz Under og en gange Cedric Bakambu.

Dermed mistede Strasbourg sin femteplads til Nice, som vendte et 0-2-nederlag til Reims til en 3-2-sejr via et hattrick over syv minutter af Andy Delort. Kasper Dolberg overværede hele kampen fra bænken.

Til trods for Marseilles imponerende storsejr, så det ikke ud til at klubben fra havnebyen kunne bruge sejren til noget, da Monaco var på sejrskurs mod Lens frem til det sidste.

Men i det sjette minuts overtid dukkede Ignatius Ganago op og scorede et vigtigt mål til 2-2, set med Marseilles øjne.

Målet betød nemlig, at Monaco droppede to point, som blev forskellen mellem dem og Marseille, som nu kan se frem til at gå direkte i Champions League-gruppespillet.

På fjerdepladsen sikrede Rennes Europa League med et uafgjort 2-2 ude mod de forsvarende mestre fra Lille.

59 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0