2022-08-14 16:30:05

Bergwijn-hattrick hjalp Ajax til sejr med tenniscifre

Der var smæk på fra start i Ajax' 6-1-sejr over Groningen søndag i Æresdivisionen. Steven Bergwijn åbnede målscoren efter fire minutter og kunne fejre et hattrick efter en times spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søndag skulle Ajax forsøge at følge op på deres 3-2-sejr i sæsonpremieren mod Fortuna Sittard, da Groningen kom på besøg på Johan Cruijff Arena.

Der var bare spillet fire minutter, da den tidligere Tottenham-spids Steven Bergwijn startede løjerne særdeles godt for de forsvarende mestre, for han kunne udnytte forarbejde fra Devyne Rensch til at sparke sit hold i front med 1-0 i det lille felt.

Føringen var dog en stakket frist for Ajax, for efter 11 minutter svarede gæsterne igen med en udligning til 1-1.

Det var Cyril Ngonge, der kunne fuldende et effektivt angreb, hvor nordmanden Jørgen Strand Larsen lagde en millimeterpræcis aflevering fra venstrefløjen til den fremstormende belgier.

Derfor var kampen åben, men Ajax pressede på for at komme foran igen med en række chancer i den efterfølgende fase af kampen.

Det kastede også nok en føring af sig efter en halv times spil, da Antony fuldendte en glimrende solotur fra kanten af feltet med et brag af et langskud, som susede op i det fjerne hjørne til stillingen 2-1.

Ajax var sultne på mere, og det skulle også blive 3-1 for værterne, da et samarbejde mellem de to Ajax-målscorere opstod mellem Antony, der lagde et indlæg, og Bergwijn, som headede bolden i kassen fra kort afstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den stilling stod ved til pausen.

Bergwijn hattrick lukkede kampen

Efter halvlegen fortsatte Ajax i samme rille, og da der var spillet en times spil, kunne Steven Bergwijn fuldende sit hattrick.

Det var opspil fra Dusan Tadic på venstrekanten, som gjorde det muligt for Bergwijn at brage bolden i det fjerne hjørne inde i målfeltet, og så stod der 4-1.

Det skulle også blive 5-1 for Ajax, som på dette tidspunkt spillede helt som det passede dem mod de passive gæster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne gang var det Kenneth Taylor, som bragte sig på tavlen, da han blev fundet i dybden med en pasning fra Bryan Brobbey, og så var storsejren en realitet.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus fik de sidste syv minutter på banen for Ajax, og han kunne derfor se holdkammeraten Steven Berghuis fuldende tenniscifrene 6-1 fra straffesparkspletten.

Ajax kunne derfor trække sig sejrrigt fra opgøret, og klubben kan skrive seks point for to kampe på tavlen. De ligger nu på en delt førsteplads med ærkerivalerne fra PSV med samme pointtal og en målscore på 9-3.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0