2023-02-05 22:41:57

Inter vandt derby over uinspirerende Milan på nyt Lautaro-mål

Lautaro Martinez sikrede sejren til Inter i Serie A i derbyet mod et kriseramt AC Milan-hold på sit mål før pausen til 1-0. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Serie A - 21. runde

FT

INT

1 - 0

ACM

34'
1 0
Lautaro Martinez
Mål

Søndag aften bød på Derby della Madonnina mellem Inter og AC Milan i det traditionsrige lokalopgør, og gæsterne fra Milan startede kampen med danske Simon Kjær i en 3-5-2-opstilling.

I tabellen var det en kamp om andenpladsen med Inter på 40 point og Milan på 38, men formmæssigt var det to vidt forskellige hold, der mødtes.

Således kom hjemmeholdet på Giuseppe Meazza indtil kampen i forrygende form med kun et enkelt nederlag efter genopstarten, mens gæsterne fra Milan lige omvendt kom i en mindre krise med seneste sejr for seks kampe siden.

Sprudlende Lautaro Martinez

Det var derfor heller ikke overraskende, at det var værterne fra Inter, som startede kampen bedst, og lige så lidt overraskende var det også, at Lautaro Martinez fortsatte sine forrygende takter.

Den argentinske verdensmester startede opgøret med en tidlig afslutning fra højre side af målfeltet mod det venstre målhjørne, men hans forsøg gik lige over målet.

Artiklen fortsætter efter billedet

Serie A -Inter vandt derby over uinspirerende Milan på nyt Lautaro-mål
Foto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix

Det gjorde det til gengæld ikke kort efter, da han inde i Milan-feltet afsluttede hurtigt, men en lynhurtig refleks af Ciprian Tatarusanu afværgede forsøget på fornemmeste vis.

Efter et kvarter var det så angrebskollegaen Edin Dzekos tur til at komme i fokus, da han røg til jorden inde i Milans felt, men Davide Massas fløjte forblev tavs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inter stod for mange chancer i første halvleg, og de blev ikke rigtig udfordret på den front af Milan, der slet ikke fik registreret et eneste skud i hele første halvleg.

Derfor var det heller ikke ufortjent, at hjemmeholdet fra Inter bragte sig foran med ti minutter til pausen, hvor Lautaro Martinez kom højest på et af de fem hjørnespark, de havde inden pausen.

Tidligt i anden halvleg måtte Pioli forlade sin hidtidige gameplan og sætte Brahim Diaz og Rafael Leao på banen, hvoraf det var særligt bemærkelsesværdigt, at sidstnævnte startede på bænken, og det hjalp en smule for gæsterne.

Giroud missede kæmpechance 

Olivier Giroud fik i hvert fald sendt første skudforsøg afsted på hovedstød efter en times tid, uden det dog blev rigtig farligt.

Det gjorde det imidlertid ti minutter senere, da Leao kom afsted i den situation, hvor han som regel er farligst; i en kontra med masser af plads at løbe ind i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Portugiseren drev bolden frem i venstre side, inden han afleverede til Brahim Diaz, der hurtigt spillede Giroud helt fri inde i Inter-feltets højre side.

Den franske målscorer var fri til skud, men en ufokuseret førsteberøring fik muligheden til at løbe ud i sandet, idet Inter-forsvaret nåede tilbage og fik tacklet, inden Giroud afsluttede.

Diaz fik også testet Andre Onana i målet på et langskud, men det voldte ikke målmanden synderlige problemer.

I den anden ende fik indskiftede Romelu Lukaku bolden ekspederet i mål efter en hård duel, men belgieren var for hård i situationen, så målet blev annulleret.

Det gjorde Lautaros mål i overtiden også efterfølgende på en snert offside, men det pegede alt sammen imod samme udfald; en Inter-sejr, og det endte det også med, da Massa fløjtede af.

Dermed holder Inter et spinkelt liv i håbet om Scudettoen 13 point efter Napoli i toppen af tabellen.

Anderledes ser det ud for Milan, der synker længere efter på sjettepladsen i Serie A nu efter femte kamp på stribe uden sejr i Serie A.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Serie A - 21. runde

FT

INT

1 - 0

ACM

34'
1 0
Lautaro Martinez
Mål

8 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0