2020-12-22 19:59:15

Kasper Junker blev topscorer alene i Norge

Kasper Junker vinder topscorertitlen i Eliteserien alene, efter det ikke lykkedes Amahl Pellegrino at komme på tavlen i tirsdagens kampe. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

De sidste kampe skulle tirsdag aften spilles i denne sæson af den norske Eliteserien. 

Kasper Junker, Phillip Zinckernagel og Bodø/Glimt kunne dog holde fri, da de spillede sæsonens sidste kamp lørdag. 

Men mon ikke førstnævnte alligevel fulgte med her til aften. Kasper Junker ville nemlig blive alene topscorer, hvis ikke Amahl Pellegrino scorede to gange for Kristiansund, der havde besøg af Haugesund. 

Det lykkedes ikke, da Kristiansund tabte med 1-2, hvor Pellegrino ikke kom på tavlen. Dermed vinder den danske angriber titlen alene med sine 27 sæsontræffere - to mere end Pellegrino. 

Hos Haugesund var Peter Therkildsen, Mikkel Desler, Benjamin Hansen med fra start, mens Alexander Ammitzbøll blev indskiftet. Oliver Klitten så hele kampen fra bænken i en kamp, hvor ingen af danskerne bidrog med mål eller assist. 

Rosenborg sikrede Europa næste år

Kristiansunds nederlag var også godt nyt for Rosenborg, der inden aftenens kampe var foran Pellegrino og co. med tre point i kampen om fjerdepladsen og dermed en plads i europæisk fodbold næste år. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rosenborg gjorde dog også selv arbejdet færdigt ved at spille 0-0 på udebane mod Sandefjord, hvorfor Åge Hareides tropper er med i bowlen til sommer, når der spilles kvalifikation til Europa League. 

Danske Tonny Brochmann kunne også juble en smule på sidste spillerunde, men uden selv at være på banen. Mjöndalen vandt nemlig med 3-0 over Aalesund, samtidigt med at Start tabte 0-4 til Vålerenga. 

Det betyder, at Brochmann og co. får en ekstra mulighed for at redde sig via en playoff-kamp mod vinderen af 1. divisions opryknings playoff-spil. 

Start og den tidligere FCK- og OB-spiller Christian Bolanos rykker til gengæld direkte ned. 

17 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0