2022-08-25 11:56:02

Dommer indberetter Lyngby-fans: Jeg hørte homofobiske råb

Dommer Jakob Sundberg har indberettet tre homofobiske tilråb fra Lyngby-fans i onsdagens pokalkamp, og sagen ligger nu hos disciplinærudvalget. Lyngby Boldklub tager klar afstand fra tilråbene.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 2. runde

FT

FCH

2 - 0

LYN

47'
1 0
Casper Winther
Selvmål
72'
2 0
Alexander Lyng
Mål

FC Helsingør slog onsdag aften Lyngby Boldklub ud af pokalen med 2-0, og opgøret får formentlig et disciplinært efterspil.

Efter en times spil lød der nemlig med homofobiske tilråb fra lægterne, og dommer Jakob Sundberg truede med at afbryde kampen.

Sundberg bekræfter dagen derpå over for bold.dk, at der var tale om tre forskellige homofobiske tilråb fra Lyngbys fans.

- Det var mig og min linjedommer, der hørte det. Det kom ovre fra Lyngbys fans, og så tog vi action på det, fortæller Jakob Sundberg til bold.dk.

- Jeg løb ud og orienterede sikkerhedschefen om, at der skulle siges over højttaleren, at det skulle stoppe omgående, for ellers ville jeg midlertidigt afbryde kampen og sende spillerne i tunnelen.

Hvad bliver der råbt?

Artiklen fortsætter efter billedet

Pokalen -Dommer indberetter Lyngby-fans: Jeg hørte homofobiske råb
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

- Det kan jeg ikke fortælle dig, men jeg kan sige, at der blev råbt tre forskellige homofobiske tilråb. Det var utvetydige homofobiske tilråb, som ikke på nogen måde var til at tage fejl af.

- Råbene kom fra langsiden, hvor Lyngbys fans befandt sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sagen videregivet til disciplinærudvalget
Hvis tilråbene var blevet ved, havde Sundberg afbrudt kampen.

- Jeg havde 100 procent afbrudt kampen. Det er der meget klare retningslinjer for. Homofobi er fuldkommen uacceptabelt. Det hører ingen steder hjemme, det er fuldkommen forkasteligt.

Sundberg har skrevet om de homofobiske tilråb i sin indberetning for kampen, og der kan meget vel vente en disciplinærsag for Lyngby.

- Jeg har bare indberettet det til disciplinærudvalget, og så tager de den derfra. Jeg skal ikke dømme noget, men de har fået min indberetning, forklarer Jakob Sundberg.

FC Helsingør fortalte efter kampen til Helsingør Dagblad, at tilråbene var henvendt mod Oliver Drost, men det er ikke umiddelbart Sundbergs opfattelse.

- Nej, det er det ikke. Min linjedommer hørte, at der blev råbt noget med 'svensker'. Vi spurgte Helsingørs team manager, om den eneste Helsingør-spiller, der var i nærheden, er svensker, fordi det kunne forklare ordvalget, men det er han ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det er nok derfor, han antager, at det er blevet råbt mod Oliver Drost, fordi han var i nærheden. Vi har bare indberettet, at det er blevet råbt ind mod banen. Vi kan ikke sige, hvem det har været råbt mod.

Lyngby tager klart afstand fra tilråb
bold.dk har været i kontakt med Lyngby Boldklub, der roser dommer Jakob Sundbergs håndtering af sagen.

Klubben tager klar afstand fra tilråbene.

- Det er jo mildest talt tåbeligt. Vi tager klart afstand fra de tilråb, de hører ingen steder hjemme, siger direktør Andreas Byder til bold.dk.

- Jeg synes det var fint, at dommeren straks tog affære. Og vi havde også bakket op hvis han havde afbrudt kampen. Homofobi er noget vi skal til livs, og det kan vi kun sammen. Så stor ros til dommeren.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at understrege, at Lyngby Boldklub er en klub for alle, uanset hvordan man identificerer sig selv.

Se episoden med de homofobiske tilråb øverst i artiklen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 2. runde

FT

FCH

2 - 0

LYN

47'
1 0
Casper Winther
Selvmål
72'
2 0
Alexander Lyng
Mål

36 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0