2022-06-15 21:40:09

Jonas Troest blev skurk i stort pokal-drama

Jonas Troest brændte det afgørende spark for AB Tårnby, da Brønshøj overraskende vandt i pokalen efter et sandt straffe-drama.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

DS - 11. runde

FT

FIK

1 - 0

BRØ

Tårnby Stadion (bold.dk): Der var pokalkamp på menuen på Tårnby Stadion, da AB Tårnby dystede mod Brønshøj i fjerde og sidste kvalifikationsrunde til hovedturneringen af Sydbank Pokalen 2022/2023 onsdag aften. 

AB Tårnby har haft en stærk sæson, da mandskabet fra næste sæson kan kalde sig for 3. divisionsmandskab. Brønshøj har derimod slidt lidt mere med resultaterne og er lige nu nummer seks i Danmarksserien Pulje 1. 

Derfor var AB Tårnby favorit til at snuppe sejren.

Med fra start stillede Brønshøj blandt andre med den tidligere Superliga-spiller Nicholas Marfelt, mens AB Tårnby havde farlige Benjamin Warlo på toppen, mens Jonas Troest var placeret på bænken. Den tidligere Bundesliga-spiller kom dog ind senere i kampen. 

I kampens indledning var Brønshøj mest på bolden, men i det tredje minut tilspillede Marius Rybner sig en stor chance og testede Brønshøj-målmanden, der måtte give et hjørnespark. 

Minuttet efter var AB Tårnby igen farlig, men hovedstødet gik lige forbi. 

Derefter gik kampen ind i en mere rolig fase uden de helt store chancer. Efter 15 minutters spil testede Marius Rybner dog Brønshøj-målmanden Frederik Rej-Rosenqvist, men igen var Hvepsenes keeper vaks. 

AB Tårnby havde generelt de største chancer i den første halve time. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Sydbank Pokalen -Jonas Troest blev skurk i stort pokal-drama
Foto: Raymund Nelausen

Mathias Veltz tilspillede sig dog en kæmpe chance efter 25 minutter for Brønshøj, men hovedstødsforsøget var for blødt og blev grebet af AB Tårnby-keeper Brian Murray. 

I sekvensen efter løb AB Tårnby kontra, og her var Rybner meget tæt på at overliste Rej-Rosenqvist, men Brønshøj-keeperen hev en stærk redning op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AB Tårnby burde være kommet foran efter en halv time. Luca de Biase var vaks og opfangede bolden. Han kom alene igennem med Brønshøj-målmanden, men han forsøgte at finde en medspiller. Brønshøj-forsvaret fik dog sparket bolden ud til et hjørnespark. 

Brønshøj var dog ikke helt ufarlig. Mathias Veltz løb fra AB Tårnby-forsvaret ti minutter før pausen og forsøgte at overliste Murray, men han sparkede den store chance lige forbi målet. 

De to klubber formåede ikke at få netmaskerne til at blafre i første halvleg, og derfor stod der 0-0.

Begge hold fik gang i målene

Anden halvleg startede igen lige ud, men Brønshøj kom bedre med. Efter 48 minutter måtte Jacques Bang Sørensen modtage et gult kort og kom dermed ti minutter udenfor. 

Lidt tilfældigt fik Brønshøj-spilleren Christian Toftum en kæmpe chance efter 52 minutter, men han skød forbi bolden inde i AB Tårnby-feltet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det 57. minut var den tidligere Superliga-spiller Nicholas Marfelt tæt på at bringe udeholdet foran, men han hamrede bolden tæt forbi den ene stolpe.

Brønshøj var dominerende i anden halvleg, og Jeppe Orbe tilspillede sig en stor chance med en halv time igen. Han kom godt ind i AB Tårnby-feltet, men det flade skud blev sendt snært forbi Murrays mål. 

Ruben Pedersen måtte også en tur i skammekrogen i ti minutter, da AB Tårnby-spilleren modtog et gult kort efter 68 minutter.

Alligevel var Luca de Biase utrolig tæt på at bringe det nye 3. divisionsmandskab i front. Han kom alene igennem og fik overlistet Brønshøj-målmanden, men skuddet gik lige forbi stolpen med 20 minutter igen.

Warlo viste også farlighed, men Brønshøj-målmanden viste klasse og reddede minuttet efter Biases chance.

Efter 73 minutter var det dog gæsterne fra Brønshøj, der kom i front. Jeppe Orbe blev spillet i dybden, og han hamrede bolden med venstrefoden helt oppe i hjørnet forbi Murray til 1-0 for Brønshøj. Det fik en inkarneret Brønshøj-fan til at råbe: ’Vi er mestrene’. 

Så begyndte AB Tårnby at få travlt og pressede Brønshøj, men Hvepsene stod godt imod. 

Sebastian Segall viste god sparketeknik med ti minutter igen, da han bragede bolden mod Brønshøj-målet, men den strøg lige over. Minuttet efter røg Marfelt ud i ti minutter for Brønshøj.

Efter 83 minutter kom den tidligere Bundesliga-spiller Jonas Troest ind på banen for AB Tårnby. 

AB Tårnby formåede at udnytte det store overtag til en udligning med blot fem minutter igen, da Luca de Biase var hurtigst på returen efter en redning af Brønshøj-målmanden, og han kunne score til 1-1.

Derefter stod der AB Tårnby på det meste. Nicklas Andersen var i to omgange tæt på at bringe AB Tårnby på sejrkurs, og målscorer Luca de Biase kanonerede bolden på stolpen tæt under mål i overtiden for AB Tårnby. 

Den ordinære spilletid endte 1-1, og de to hold skulle i forlænget spilletid. 

Jonas Troest brændte afgørende spark

To minutter inde i den forlængede spilletid troede Orbe, at han havde bragt Brønshøj på vinderkurs, da han sendte bolden i nettet, men linjedommeren dømte offside. 

Derefter var der ikke de store tilbud til nogle af de to mandskaber, og de første 15 minutter af den forlængede spilletid endte uden mål. 

Det trak mere og mere op til en straffesparkskonkurrence, men Jacques Bang Sørensen fik testet Brønshøj-målmanden, men stillingen var stadig 1-1. AB Tårnby testede Brønshøj-keeperen igen efter et frispark, men det var uden held.

Den forlængede spilletid endte uden scoringer, og derfor var en straffesparkskonkurrence en realitet. 

Det startede dog noget usikkert ud for begge mandskaber, da både Matin Corleone og Benjamin Warlo brændte de første to spark for henholdsvis Brønshøj og AB Tårnby. 

Derefter scorede blandt andet Marfelt på sit spark, mens AB Tårnby også fik scoret. Så stod der 2-2 i straffesparkskonkurrencen og 3-3 samlet.

Jonas Troest blev dog den store skurk, da han brændte sit spark for AB Tårnby, og derefter kunne Mathias Veltz score det afgørende mål for Brønshøj. 

Derfor vandt Brønshøj med samlet 5-3. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

DS - 11. runde

FT

FIK

1 - 0

BRØ

4 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce