2023-05-31 09:41:54

Ny kæmpe pyro-bøde til FCK efter pokalfinale

FC København straffes med en bøde på 250.000 kroner for brug af pyroteknik i pokalfinalen. AaB må også punge ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 32. runde

FT

AaB

0 - 1

SIF

Ny dag, ny kæmpe bøde til FC København for pyroteknik.

Tirsdag blev FCK straffet med en bøde på 225.000 kroner for pyro i udekampen mod Brøndby i maj, og onsdag er klubben blevet idømt endnu en stor bøde for pokalfinalen mod AaB.

I en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans fremgår det, at FCK straffes med en bøde på 250.000 kroner for brug af pyroteknik i pokalfinalen mod AaB. Det er FCK's 15. indberetning inden for det seneste år.

AaB er også blevet straffet med en bøde på 125.000 kroner for brug af pyroteknik i pokalfinalen. Også for nordjyderne er det den 15. indberetning på et år.

Om FCK's straf oplyses det:

Artiklen fortsætter efter billedet

Pokalen -Ny kæmpe pyro-bøde til FCK efter pokalfinale
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

- Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet strafværdigheden af de foreliggende tilfælde og har på den baggrund fastsat sanktionen til en bøde på 250.000 kroner.

- Fodboldens Disciplinærinstans har ved sanktionsfastsættelsen blandt andet lagt vægt på, at der var tale om særdeles omfattende og organiseret anvendelse af pyroteknik, herunder pyroteknik af særlig farlig karakter, der er omfattet af § 21.2, a og b i Divisionsforeningens cirkulære om sikkerhed og orden på stadion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fodboldens Disciplinærinstans har desuden lagt vægt på, at der var tale om omfattende og organiseret anvendelse af pyroteknik i gentagelsestilfælde.

FCK vandt pokalfinalen i Parken med 1-0 over AaB.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 32. runde

FT

AaB

0 - 1

SIF

28 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce