2023-02-05 19:24:42

Rivalgave til Arsenal: Kanes rekordmål nedlagde City

Harry Kane satte ny rekord i Tottenham med sit 267. mål, og det var nok til at slå Manchester City med 1-0 og dermed sende en kærkommen gave til rivalerne fra Arsenal.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 22. runde

FT

TOT

1 - 0

MCI

15'
1 0
Harry Kane
Mål
87'
1 0
Cristian Romero
To gule kort

Tottenham havde Pierre-Emile Højbjerg med fra start, da Manchester City kom på besøg i London til stormøde imellem de to klubber.

City kunne hale ind på Arsenal i kampen om Premier League-trofæet, efter de tabte overraskende til Everton lørdag, mens Spurs kunne hale ind på Newcastle på fjerdepladsen, som ligeledes havde sat point til lørdag.

Der var altså yderst vigtige point på spil mellem klubberne, som også havde krydset klinger for nylig, da City vandt med 4-2 hjemme på Etihad den 19. januar i en hæsblæsende kamp.

Højbjerg assisterede Kanes rekordmål

Gæsterne fra City var først på pletten med en mulighed, da Julian Alvarez efter små ti minutters spil afsluttede på en ripost udenfor feltet, men hans forsøg blev blokeret inde foran mål.

Herefter var det så hjemmeholdets tur, og det hele blev sat i scene af danske Højbjerg.

Spurs pressede gæsterne højt på deres egen banehalvdel, og her lykkedes det danskeren at erobre en horribel pasning af Rodrigo lige udenfor City-feltet.

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -Rivalgave til Arsenal: Kanes rekordmål nedlagde City
Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

Højbjerg tog herefter bolden med ind i Citys målfelt, inden han lagde den perfekt til siden til Harry Kane, som scorede stensikkert med en flad afslutning forbi Ederson.

1-0 til hjemmeholdet og ny rekordindehaver af målrekorden i Spurs-trøjen, idet Kanes mål var hans 267. for klubben, hvilket overgår Jimmy Greaves' 266.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Perfekt udvikling på kampen for hjemmeholdet, der inden pausen også kom tæt på 2-0 ved Eric Dier, der efter en dødbold tæt under mål kom frem til en afslutning. Denne blev dog blokeret.

Det gjorde Riyad Mahrez' forsøg i den anden ende til gengæld ikke lige efter, men uheldigvis for offensivspilleren blev hans forsøg i stedet afværget af overliggeren, som hans halvflugter ramlede imod.

City pressede uforløst på efter pausen

I anden halvleg måtte gæsterne dermed tage skeen i den anden hånd, men de havde fortsat problemer med at åbne Tottenhams forsvar op for alvor.

Det så da også ved flere lejligheder ud til at kunne blive lige så farligt med en Spurs-kontra som Citys overvejende spilovertag, men efter en times spil kom der alligevel noget til gæsterne.

Indskiftede Kevin De Bruyne spillede et frispark fladt ind i hjemmeholdets målfelt til Alvarez, som trykkede af med hård kræft mod den fjerneste stolpe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et lår fra Dier kom i vejen, men så var gæsterne tjekket ind i kampen igen.

Spurs svarede hurtigt igen med en kontra i den anden ende, hvor en tværaflevering fra Ivan Perisic lige netop blev for lang til, at Kane kunne glide sit andet mål ind.

Kampen åbnede sig op med de første chancer efter kampen, og der faldt nogle gode muligheder i begge ender kort efter.

Igen var det Alvarez, som afsluttede indefra højre side af Tottenhams målfelt, men denne gang gik hans forsøg snert forbi det venstre målhjørne.

I næste angreb var det Kane, der fik møvet sig igennem i Citys målfelt, men Ederson var hurtigt ude af sit mål og fik lukket vinklen, inden Kane kunne få bolden forbi ham.

Nogle spændende sidste tyve minutter ventede herefter.

Romero så rødt kort før tid

Med et kvarter igen kom hjemmeholdet tæt på at lukke opgøret, da Heung-Min Son afsluttede med venstreskøjten fra kanten af feltet og tvang Ederson til en redning i fuld længde.

Efterfølgende prøvede Højbjerg sig også fra distancen på en halvflugter, men forsøget fik en meters penge forbi den venstre målstolpe.

Tiden begyndte at løbe fra gæsterne, men fem minutter før tid, fik de så en åbning.

Cristian Romero modtog sit andet gule kort i kampen efter et frispark begået på Jack Grealish, og så røg han tidligere i bad, hvilket for alvor lagde op til en hektisk slutfase.

Det efterfølgende frispark endte lige i muren i hovedet på Højbjerg, og det tog lige brodden af den nyfundne optimisme hos gæsterne.

Det blev aldrig til de helt store chancer i slutfasen for City, så ved slutfløjt måtte de se sig slået af et velorkestreret Spurs-mandskab på dagen.

Resultatet sender hjemmeholdet et point efter Newcastle i tabellen, mens det samtidig bliver en gave til rivalerne i den nordlige del af London fra Arsenal, som bibeholder deres forspring i toppen på fem point med en kamp i hånden.

Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 22. runde

FT

TOT

1 - 0

MCI

15'
1 0
Harry Kane
Mål
87'
1 0
Cristian Romero
To gule kort

84 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0