2022-09-05 22:07:29

Norsk midt udelukket fra landsholdet fordi han spiller i Rusland

Ståle Solbakken har meddelt Mathias Normann, at han ikke bliver aktuel for det norske landshold, mens han spiller for russiske Rostov. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 9. runde

FT

ROS

4 - 2

SMO

Mathias Normann skiftede til russiske Rostov tilbage i 2019. 

Siden da er der udbrudt krig mellem Rusland og Ukraine, og derfor har alle spillere i russiske klubber fået lov til at få deres kontrakter midlertidig suspenderet. 

I sidste sæson var Normann udlejet til Norwich, men nu er han igen tilbage i Rostov.

Og det får nu konsekvenser for midtbanespilleren, der ikke bliver aktuel for det norske landshold indenfor den nærmeste fremtid. 

Det fortæller Lise Klaveness, der er præsident for det norske fodboldforbund. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -Norsk midt udelukket fra landsholdet fordi han spiller i Rusland
Foto: Tony Obrien/Reuters/Ritzau Scanpix

- Som udgangspunkt er det ikke forbundets rolle at sige noget om landsholdsspillernes valg af klub, men vi står nu i en ekstraordinær situation. Norsk og europæisk fodbold er enige om at lægge et fælles pres på Rusland, der er en krigerisk part, og som også har brugt magtpositioner i sporten meget aktivt. 

- Alle russiske hold er udelukket fra internationale sportskonkurrencer. Ståle og jeg er enige om, at Normann ikke kan repræsentere Norge, når han nu skal spille for en ny russisk klub, siger Klaveness i en pressemeddelelse fra det norske fodboldforbund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Normann har indtil videre repræsenteret det norske fodboldlandshold 12 gange. I de kampe kom han på måltavlen en enkelt gang. 

Selvom nordmanden pt er på kontrakt i Rostov, så har han endnu ikke optrådt for dem i denne sæson. Han er aktivt blevet rygtet til en anden russisk klub.

Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 9. runde

FT

ROS

4 - 2

SMO

44 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0