2023-03-19 14:54:39

Afgørelsens time i Superligaen: FCM har brug for et mirakel

Søndag kommer der smæk på i 3F Superligaen og på bold.dk, når fem klubber kæmper for en plads i top seks. Få overblikket her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 22. runde

FT

AGF

1 - 0

OB

Hold på hat og briller, fordi det bliver en vild fodboldsøndag på bold.dk.

Det er nemlig blevet tid til, at 3F Superligaen skal deles op i to, og inden afgørelsens time er der hele fem klubber, som stadig kæmper om top seks.

Den store gyserafslutning bliver sparket i gang klokken 15:00, hvor bold.dk vil være til stede rundt i hele landet.

Herunder får du overblikket over, hvad der skal til, for de fem klubber kan blive en del af mesterskabsspillet.

Sikre på mesterskabsspillet
FC Nordsjælland, FC København, Viborg FF og AGF er alle fire sikre på at slutte i mesterskabsspillet. FCN har 40 point, FCK har 39, Viborg ligger på 37 point, mens AGF har 32 point før sidste grundspilsrunde.

Sikre på nedrykningsspillet
AaB, Lyngby Boldklub og AC Horsens kan ikke længere nå top 6 og kan altså se frem til en plads i nedrykningsspillet. I bunden har AaB og Lyngby, som søndag slog FCM på udebane, begge 15 point, mens Horsens har 22.

Kæmper om top 6
OB slog fredag aften AaB og holdt sig inde i kampen om top seks, og Randers FC er trods nederlaget til AGF også helt med i kampen om en plads i det fine selskab.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Afgørelsens time i Superligaen: FCM har brug for et mirakel
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

Fem hold kæmper dermed om de to sidste pladser i mesterskabsspillet. Lige nu ligger Brøndby og Randers FC på de to lukrative pladser, men de har Silkeborg, OB og FC Midtjylland lige i hælene.

PlaceringKlubVUTMålscorePoint
5Brøndby86731-3230
6Randers FC78627-3029
7Silkeborg IF84931-3228
8OB77727-3728
9FC Midtjylland69629-2627
Artiklen fortsætter efter annoncen

Slutprogrammet ser sådan ud:

Brøndby - 30 point
FC Nordsjælland - Brøndby

Randers FC - 29 point
AaB - Randers FC 

Silkeborg - 28 point
Silkeborg - FC Midtjylland

OB - 28 point
AGF - OB

FC Midtjylland - 27 point
Silkeborg - FC Midtjylland

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brøndby og Randers kan afgøre det selv
Brøndby og Randers ligger før sidste runde på femte- og sjettepladsen i grundspillet og kan altså selv afgøre sagerne. Vind jeres kampe, og en plads i mesterskabsspillet er hjemme. 

Brøndby kan måske nøjes med uafgjort ude mod FCN. Det vil være nok til at holde FCM og OB bag sig, og så skal Jesper Sørensens tropper håbe på, at højst Randers eller Silkeborg vinder deres respektive kampe. Spiller Brøndby uafgjort, mens Randers og Silkeborg vinder, er Brøndby i nedrykningsspillet.

Taber Brøndby i Farum, rykker både Randers, Silkeborg, OB og FCM i tilfælde af sejr forbi de blå-gule. Af de fire klubber kan kun Randers rykke forbi Brøndby med uafgjort, så Brøndby kan komme i mesterskabsspillet, selv hvis det bliver til nederlag i Farum.

For Randers FC kan uafgjort ude mod AaB potentielt være nok, men det er noget mere usikkert end i Brøndbys tilfælde. 

Hvis Randers kun får et enkelt point, skal holdet håbe på et klart nederlag til Brøndby i Farum for at rykke forbi BIF, og så skal de håbe, at Silkeborg og FCM spiller uafgjort, mens OB ikke må vinde mod AGF, hvis ikke klubberne skal rykke forbi Randers.

Taber Randers til AaB, kommer holdet ikke i top seks. Det skyldes, at Silkeborg og FCM møder hinanden, og uanset udfaldet af den kamp vil én af klubberne stryge forbi Randers. 

Silkeborg skal have point og hjælp
Kent Nielsens tropper kan potentielt nøjes med uafgjort hjemme mod FCM, men det kræver, at Randers samtidig taber til AaB, mens OB ikke slår AGF.

Formår Silkeborg at besejre FCM, skal holdet håbe på, at enten Brøndby eller Randers ikke vinder deres respektive kampe. Vinder Silkeborg, mens maksimalt enten BIF eller Randers vinder, er Silkeborg klar til mesterskabsspillet.

Kun sejren tæller for OB
OB holdt sig inde i kampen om mesterskabsspillet med en sejr over AaB, og for OB er det kun sejren, der tæller i sidste runde af grundspillet. OB gæster AGF, og fynboerne skal vinde kampen og samtidig håbe på hjælp i de øvrige kampe.

Brøndby kan med uafgjort i Farum holde OB bag sig, da OB's målscore er langt dårligere end Brøndbys.

Så OB skal håbe på nederlag til Brøndby, og at maksimalt Randers FC eller Silkeborg også vinder deres kampe. OB kan sikre top seks uanset resultatet i Brøndbys kamp, men det kræver en sejr, og at hverken Randers eller Silkeborg vinder.

FCM har brug for et mirakel 
Ligesom for OB er det også ligetil for FCM; kun sejren tæller. Vinder FCM ikke ude over Silkeborg, er holdet i nedrykningsspillet, men selv ved en sejr på JYSK Park har FCM hårdt brug for hjælp i andre kampe.

Ved en sejr over Silkeborg rykker FCM forbi SIF, men derudover må der maksimalt være ét af følgende udfald: Brøndby får point mod FCN, Randers slår AaB og OB slår AGF. Sker højst en af disse ting, mens FCM vinder, er FCM i top seks. 

FCM rykker ved en sejr op på 30 point, som Brøndby ligger på nu. Vinder FCM, mens Brøndby taber, rykker FCM forbi Brøndby på en bedre målscore.

Samtidig har både Randers og OB flere point end FCM, så vinder de to klubber, ender de også foran FCM. Hverken Randers eller OB kan dog holde FCM bag sig, hvis de blot får uafgjort, mens FCM vinder, da FCM har den bedste målscore af klubberne.

Det er et tænkeligt scenarie, at flere klubber ender på pointlighed efter de 22 runder, og så vil målscoren blive afgørende for, hvor klubberne ender.

Det hele kulminerer altså søndag klokken 15, hvor alle kampe spilles samtidig i sidste runde i grundspillet.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 22. runde

FT

AGF

1 - 0

OB

38 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0