2022-09-16 20:55:24

Delac-redninger bag intens Horsens-sejr over FCN

AC Horsens tog en hårdt tilkæmpet sejr på 1-0 hjemme over topholdet fra FC Nordsjælland efter et Magnus Jensen-mål og masser af Matej Delac-redninger. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 10. runde

FT

ACH

1 - 0

FCN

25'
1 0
Magnus Jensen
Mål

Topholdet fra FC Nordsjælland havde fredag aften taget turen til CASA Arena i Horsens for at møde oprykkerne i tiende runde af 3F Superligaens Grundspil.

Gæsterne kom ind til kampen med en sen skuffelse i bagagen fra kampen mod FC Midtjylland senest, hvor man i slutminutterne måtte nøjes med uafgjort.

Hjemmeholdet havde tabt de seneste to kampe i Superligaen, og derfor havde Jens Berthel Askou også blandet kortene en smule anderledes end senest.

Således startede Elijah Just, Janus Drachmann og Jonas Gemmer som nye fra start, og de tre skulle også vise sig flot frem i kampens begyndelse.

De to centrale midtbanemænd bidrog til, at Horsens tog teten i kampens første dueller, mens Just viste hurtige fødder og kreativt instinkt i kampens indledning.

Magnus Jensen startede på toppen

Den helt store kanin i Horsens-hatten var dog, at den normale forsvarsspiller med næse for mål Magnus Jensen startede i angrebet for hjemmeholdet, hvilket gav pote næsten fra start af.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Delac-redninger bag intens Horsens-sejr over FCN
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Tidligt i kampen fik Jensen nemlig en god chance, da han blev fundet fri i dybden, hvorfra han rundede Andreas Hansen i FCN-målet, men måtte se sin afslutning reddet af Adamo Nagalo.

Kort efter var Jensen på spil igen, da han kom først på et indlæg fra baglinjen, men denne gang var hans afslutning upræcis, så den endte langt over mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tredje gang skulle man så tro var lykkens gang for Jensen, der denne gang blev serviceret af Just, der leverede en lækker dribling på kanten af feltet, hvorefter han fandt Jensen ved bagstolpen.

Denne gang stod Hansen i FCN-målet dog i vejen, og så troede man, at det aldrig skulle lykkes for Jensen og hjemmeholdet, der ellers sad på det hele i første halvdel af første halvleg.

Men målet skulle falde, og det skulle også komme fra Jensens fod.

Oliver Villadsen gled, da han skulle til at ekspedere bolden væk fra FCN's banehalvdel, og så kunne Just bag ham i stedet tage sig af bolden og med et sylespidst indlæg finde en fri Magnus Jensen en meter fra mål til 1-0.

Nem scoring for forsvar-angrebs-hybriden, der blot skulle sætte indersiden på denne gang.

FCN fandt takterne

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter føringsmålet til det dominerende hjemmehold, kom gæsterne også ind i kampen.

Hjemmeholdet blev spillet ned i eget felt, hvor de stod godt imod, men også måtte se FCN have bolden nærmest uafbrudt med spil til ét mål.

De helt åbne chancer udeblev imidlertid for gæsterne, som farligst noterede sig for et langskud af Nagalo, som Matej Delac dog tog sig sikkert af, foruden et par gange hvor de var ved at kombinere sig igennem.

Efter pausen fortsatte FCN-presset, men det var alligevel hjemmeholdet, der bed fra sig først på chancefronten – Just kom til skud lidt uden for feltet, men Hansen i FCN-målet greb ham ud.

Herefter var det så FCN, der skabte en stor chance, da Andreas Schjelderup fandt Martin Frese, som inde foran spillede Ernest Nuamah fri til skud, men offensivspilleren helkiksede sit forsøg.

Det samme var tilfældet efter en times spil, da Mohamed Diomande spillede Nuamah fri til skud inde i Horsens-feltet, men som denne gang sparkede bolden ind på sit støtteben.

Derfor holdt hjemmeholdet sig i front fortsat, selvom det efterhånden lignede overlevelse mere og mere, som kampen skred frem.

Delac holdt Horsens-føringen hjem

Med tyve minutter igen kom indskiftede Wahid Faghir så også frem til et par gode chancer midt for mål, som han dog heller ikke fik ordentlig ram på, men det gjorde Oliver Antman til gengæld, da han halvflugtede et forsøg afsted.

Hans forsøg blev dog flot pareret af Delac.

Og det var ikke sidste gang, at målmanden stod i vejen mod slutningen af kampen. 

Antman prøvede igen sammen med Nagalo, men begge forgæves, da Delac pillede deres forsøg på fornem vis. 

Schjelderup prøvede sig i overtiden fra kanten af feltet med et skud helt nede ved stolpen, men også her nåede Delac ned, hvorefter FCN ikke nåede flere chancer. 

Horsens tog dermed sejren på 1-0 efter en flot første halv time og intens fight efterfølgende, hvor man stod imod FCN's hårde pres. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 10. runde

FT

ACH

1 - 0

FCN

25'
1 0
Magnus Jensen
Mål

43 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0