2022-11-01 13:30:01

DJ-tjans og DNA-bærer: Her er Superligaens kulturministre

bold.dk har i anledning af folketingsvalget et tema klar, hvor en spiller fra otte 3F Superliga-klubber uddeler ministerposter til holdkammerater i egen trup.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 6. runde

FT

SIF

0 - 2

AND

Tirsdag er der folketingsvalg, og derfor skal danskerne i stemmeboksen for blandt andet at diktere Danmarks nye regering. 

bold.dk har i den forbindelse forhørt sig i otte Superliga-klubber om, hvem der i de respektive spillertrupper sidder på en række ministerposter. 

Nedenfor kan du blive klog på, hvem der har posten som kulturminister og således har ansvaret for ting som stemning, musik og kultur i omklædningsrummet.

Store musik-problemer i AaB
Kulturminister-rundturen starter i Aalborg, hvor musikproblemerne ifølge Kristoffer Pallesen er store. Højrebacken ender med at pege på klub-ikonet Jakob Ahlmann, selv om han absolut ikke kan tilskrives tilfredsstillende DJ-færdigheder. 

- Det var en af de poster, der var oppe i udvalg. Vi har en som Jakob Ahlmann, der har været her i rigtig mange år, og han har godt styr på, hvordan AaB skal køres. Så hvis jeg skal pege på én, så er det ham. 

- Men hvis musikken i omklædningsrummet også er ét af ansvarsområderne, så er det absolut ikke ham. Musikken er en udsat post hos os, for det er virkelig svært at gøre alle tilfredse. 

- Jacob Rinne sad tungt på posten, inden han tog herfra, men den kom up for grabs, da han smuttede. Vi har haft nogle forskellige folk på prøveperiode, og i øjeblikket er det Anosike Ementa, men hvis du spørger mig, er hans prøveperiode ikke gået skide godt, men det står jeg meget alene med.

- Jeg giver den til Ahlmann, selv om han absolut ikke står for musikken. Han har tit høretelefoner på, men jeg er meget i tvivl om, hvad han hører. Måske han bare sætter en god krimi på før kamp, for han elsker at læse bøger, siger Pallesen.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -DJ-tjans og DNA-bærer: Her er Superligaens kulturministre
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

Viborg-minister hader at være midtpunkt
I Viborg fortæller midtbanespilleren Jakob Bonde, at posten som kulturminister går til forsvarsspilleren Mads Lauritsen, der med en stor personlighed trækker flest stemmer til netop den post.

- Mads Lauritsen værner godt om vores kultur og er en stor personlighed i klubben. Han ved meget om sport generelt, til gengæld hader han at være i centrum. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan selvfølgelig være en hæmsko med alle de priser, han ville skulle uddele som kulturminister, fortæller Bonde.

Tshiembe vinder på musik-entusiasme
Brøndby-angriberen Mathias Kvistgaarden forklarer, at der er flere om buddet til kulturminister-posten, men at stopperen Kevin Tshiembe trækker det længste strå grundet sin musik-entusiasme.

- Det er svært, fordi den er meget uddelt, men Kevin Tshiembe er en gut, der har højt humør og er altid smilende. 

- Han er glad for at høre musik i omklædningsrummet og har en mening om den musik, der bliver spillet, hvis han ikke lige er tilfreds med det, siger Kvistgaarden.

Spitze kulturminister i Silkeborg
Silkeborg-duoen Mark Brink og Tobias Salquist gav dobbeltinterview, da ministerposterne skulle uddeles, men da snakken faldt på klubbens kulturminister, tog Brink ordet og stak til sidemakkeren omkring anfører-rollen.

- Gustav Dahl er vores kulturminister. Han er egentlig vores ægte anfører og den, der har været i klubben længst. Han har spillet her i ungdomsårene og er spitze for kulturen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom han er skadet, er han vigtig for omklædningsrummet og har ikke bare meldt sig ud, siger Mark Brink.

Kaastrup og Gytkjær i duel
Lyngby-keeperen Mads Kikkenborg forklarer, at de kongeblå har to kandidater til kulturminister-posten, da titlen kan defineres ud fra forskellige kriterier. 

- Hvis det er den, der sørger for, at klubbens kultur bliver en del af truppen, så er det Frederik Gytkjær, som kender kulturen i Lyngby rigtig godt. 

- Ham, der sørger for musik og god stemning, er nok Magnus Kaastrup. Han er altid i godt humør, kan godt lide at vise dansetrinene i omklædningsrummet og er bare en type, som spreder godt humør, lyder det fra Kikkenborg.

Kopplin dyrker yoga i Indien 
I det kronjyske sidder den tyske back Björn Kopplin trygt på kulturminister-posten. Det gør han blandt andet grundet hans store interesse for yoga og meditation, fortæller forsvarsspilleren Daniel Høegh.

- Det er den post, jeg måske er mindst i tvivl om, fordi den synes jeg, at Björn Kopplin sidder rimelig trygt på. 

- Han er en meget engageret type. Han er nysgerrig på alt muligt i forhold til vores kultur, men også nysgerrig på andre kulturer. 

- Han skal blandt andet til Indien og meditere og lave yoga her til vinter, som jeg har forstået det. Han er en kulturel type, og derfor går posten til ham, siger Høegh.

Kadrii gennemsyrer OB-kultur
OB-anføreren Jeppe Tverskov er ikke i tvivl om, at klubbens kulturminister er angriberen Bashkim Kadrii, der efterhånden har oparbejdet et solidt kendskab til DNA'et hos fynboerne.

- Der vil jeg sige Bashkim, for han var her også i den periode for 10-12 år siden, hvor OB kæmpede lidt højere op, end vi desværre gør lige nu. 

- Han har været her igennem flere generationer og er blevet solgt to gange og er kommet tilbage. Det med kulturen gennemsyrer Bashkim, og det betyder rigtig meget for ham, så det giver sig selv.

Kultur er jo også musik. Hvem står for det?

- Det er noget, der ikke er så stadfæstet hos os. Nu skiftede vi 15 spillere i seneste vindue, så der kommer lidt nye frem og tilbage, og de tidligere med playlisterne er måske forsvundet, og så kommer der ny musik ind. 

- Jeg tror, vi har 13 nationaliteter eller noget, så det afhænger af, hvem der lige får fat i musikken først, og så kender halvdelen af holdet ikke, hvad der bliver spillet, siger Tverskov.

Ballerup-musik i Horsens
I Horsens går posten som kulturminister til Liam Qamili. Klubbens altmuligmand Magnus Jensen forklarer, at den 24-årige kantspiller ihærdigt forsøger at præge den jyske klub med toner fra hjemstavnen på Sjælland.

- Hvis vi snakker om musik, så er Liam Qamili en stor kulturminister. Han introducerer meget musik, fra hvor han kommer fra. Så vi får lidt andre inputs ind. Der er meget musik fra Ballerup, som vi får lov at høre på.

Hvordan er det at høre på det?

- Det er frygteligt, men vi må leve med det. I politik kan man ikke gøre alle glade, så han har den, afslutter Magnus Jensen med et smil.

bold.dk har været i kontakt med FC København, FC Midtjylland, AGF og FC Nordsjælland, men klubberne ønskede ikke at deltage.

Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 6. runde

FT

SIF

0 - 2

AND

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0