2022-11-01 18:00:01

Dørmænd i defensiven: Her er Superligaens forsvarsministre

bold.dk har i anledning af folketingsvalget et tema klar, hvor en spiller fra otte 3F Superliga-klubber uddeler ministerposter til holdkammerater i egen trup.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 6. runde

FT

SIF

0 - 2

AND

Tirsdag er der folketingsvalg, og derfor skal danskerne i stemmeboksen for blandt andet at diktere Danmarks nye regering. 

bold.dk har i den forbindelse forhørt sig i otte Superliga-klubber om, hvem der i de respektive spillertrupper sidder på en række ministerposter. 

Nedenfor kan du blive klog på, hvem der har posten som forsvarsminister og således bærer ansvaret for blandt andet forsvare klubbens farver og agere dørmænd i defensiven.

Balkan-dørmand i Odense
OB-anfører Jeppe Tverskov peger på fynboernes midtstopper Mihajlo Ivancevic som værende holdets forsvarsminister.

- Det må være Mihajlo Ivancevic. Der er lidt Balkan i ham, så han er hurtig, hvis nogen ligger ned på banen. 

- Det må være ham, der er vores dørmand. Han kommer flyvende, hvis der bliver hidset en stemning op, og han bakker altid op holdkammeraterne og kan godt lide de små kampe i spillet. 

- Det giver ham mere energi, end det tager fokus fra ham, siger Tverskov.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Dørmænd i defensiven: Her er Superligaens forsvarsministre
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

Brøndby-duo deler posten 
På vestegnen har Mathias Kvistgaarden valgt at fordele forsvarsminister-posten ud på to spillere, der ofte er at finde fra start i det centrale Brøndby-forsvar.

- Der er Maxsø (Andreas Maxsø, red.) og Tshiembe (Kevin Tshiembe, red.). Det er de to, der spiller rigtig meget og tager et stort læs i det. Det kan man også se på banen, siger Kvistgaarden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AaB-midt tænder på at forsvare
Ifølge Kristoffer Pallesen er der ingen tvivl om, at forsvarsministeren i det nordjyske bør være Pedro Fereira, da den defensive midtbanespiller mildest talt elsker at forsvare.

- Den har jeg besluttet mig for at give til Pedro Ferreira, for jeg er overbevist over, at han tænder på at forsvare. 

- Det ligner i hvert fald, at han får julelys i øjnene, når vi mister bolden, for så kan han begynde at jagte de andre for at få bolden tilbage, lyder det fra Pallesen.

Høj klippe er Randers' udsmider 
Randers-stopperen Hugo Andersson bliver af sin forsvarskollega Daniel Høegh tildelt forsvarsminister-titlen samt beskrevet som udsmider hos kronjyderne.

- Jeg har valgt at definere posten som en forsvarsspiller, der gør en dyd ud af at forsvare. 

- Der har vi en klippe i Hugo Andersson, som er to meter og et eller andet høj og er vores udsmider i den forstand. Så jeg synes, at han er en fin forsvarsminister, siger Høegh. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan Bjelland tåle to poster?
Lyngby-målmanden Mads Kikkenborg har allerede valgt Andreas Bjelland som holdets justitsminister, men den unge keeper mener - trods hårde overvejelser - også, at den garvede stopper er i spil som forsvarsminister.

- Jeg har jo ikke lyst til at vælge Bjelland, for det stiger ham jo nok til hovedet, at han får to ministerposter, men han er altså svær at komme udenom, når han både på og uden for banen har så godt styr på det. 

- Så han får altså også denne post, siger Kikkenborg.

'Trænerens søn' er forsvarsminister i SIF
Mark Brink giver posten til Tobias Salquist, og midtbanespilleren vælger i et godt moment både at tildele stopperen titlen som forsvarsminister og 'trænerens søn.'

- Det er Salquist. Det er ham, træneren går i dialog med, hvis der skal tages nogle beslutninger om presset eller bagkæden.

Skal vi sætte lighedstegn mellem forsvarsminister og ‘trænerens søn’?

- Den er nok lidt hård, men for den gode artikels skyld kan jeg godt gå så langt, griner Mark Brink.

Klog forsvarsminister i Horsens
Ifølge Magnus Jensen er det vigtigt, at forsvarsministeren ikke drager ud på de helt store krigstogter i defensiven. Derfor peger han på Malte Kiilerich.

- Det er min makker i midten Malte Kiilerich. Han ånder for forsvarsspillet. 

- Det kunne også være James Gomez, men han går op i så mange ting. Malte ligger i midten, og det er en position, hvor man skal have overblikket og sende generalerne ud. 

- En forsvarsminister går aldrig selv i krig, og det gør Malte heller ikke, siger Magnus Jensen.

Gaaei går til stålet
Viborgs forsvarsminister er Anton Gaaei, der ifølge Jakob Bonde går til stålet i en sådan grad, at han fortjener at få tildelt posten.

- Der er flere, der kan kandidere til den her titel, men den får Anton Gaaei. En spiller, der i den grad går til stålet. 

- Han er en maskine af en anden verden og samtidig én, der gerne vil have, at folk har det godt, siger Bonde. 

bold.dk har været i kontakt med FC København, FC Midtjylland, AGF og FC Nordsjælland, men klubberne ønskede ikke at deltage.

Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 6. runde

FT

SIF

0 - 2

AND

6 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0