2022-09-29 09:55:02

Dommerchef forklarer omdiskuteret Daramy-stempling

Michael Johansen forklarer til bold.dk, at Joel Anderssons stempling af Mohamed Daramy er i dommernes kategori 8, som ikke er obligatorisk rødt kort.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 11. runde

FT

FCM

1 - 1

VFF

Tyngden af tacklingen.

Det er det afgørende for, at det ifølge dommerchef Michael Johansen ikke var en fejl, at Joel Andersson slap med et gult kort for sin stempling på Mohamed Daramy i opgøret mellem FC Midtjylland og FC København.

Se episoden i toppen af artiklen.

Michael Johansen fortæller, at det bliver vurderet, at Andersson ramte Daramy længere en smule oppe på benet, men det vurderes, at kontakten deroppe var begrænset, og at tyngden i tacklingen var nede på foden.

- VAR går ind og laver et skøn på, hvorvidt det er klart og åbenlyst forkert, i relation til at dommeren giver et gult kort, og her skal vi igen bruge vores VAR-principper.

- Dommeren har skønnet fra en kort afstand, at for ham er det nok med et gult kort, fordi tyngden af tacklingen ligger nede omkring støvlen, desuagtet at der var knopper, der ramte lidt oppe på benet, siger Michael Johansen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Dommerchef forklarer omdiskuteret Daramy-stempling
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Dommerchefen med ansvaret for VAR i 3F Superligaen fortæller dog, at det ikke er langt fra et rødt kort.

- Vi er i det, vi kalder for en borderline. Vi klassificerer den i en kategori 8, hvor det ikke er et obligatorisk rødt kort, men det er dommerskønnet på banen, der står ved magt. Det er det skøn, som VAR lægger til grund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Havde vi set en ren tackling med tyngde oppe på benet, ryger den over i kategori 9, hvor vi siger, at den skal give rødt, uanset hvor tæt på dommeren står. Men tyngden af tacklingen ligger altså på støvlen, desuagtet at der var knopper, der også ramte, siger Michael Johansen.

I 3F Superligaens første ti runder har VAR erkendt seks fejl, som du kan se ved at klikke her.

Se episoden med Mohamed Daramy og Joel Andersson i toppen af artiklen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 11. runde

FT

FCM

1 - 1

VFF

22 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0