2022-10-02 08:00:02

FCK-lejesvend foretrak permanent skifte

Mikkel Kaufmann fortæller i et interview med bold.dk om endnu en udlejning til Tyskland og planen i FC København.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

2. Bundesliga - 10. runde

FT

KAR

3 - 0

NUR

21-årige Mikkel Kaufmann blev i sommerens transfervindue udlejet til Karlsruhe i den tyske 2. Bundesliga.

Angriberen har i starten været påvirket af mindre skadesproblemer, men nu nærmer han sig topform igen.

- Nu er jeg tilbage uden skade og træner fuldt med holdet igen, og nu har jeg fået grønt lys til at spille mere end bare korte indhop. Det har været flere små skader. Et lille riv i foråret og så lidt i hoftebøjen. Det giver de trælse setbacks, men nu har vi forhåbentlig løst problemet, siger Kaufmann til bold.dk.

Foreløbig er det blevet til otte kampe for Karlsruhe med et enkelt mål og et oplæg til følge, og Kaufmann trives i sin nye klub.

- Jeg er faldet godt på plads, og jeg er også bedre til sproget nu, hvilket betyder meget i forhold til at komme ind på holdet. Jeg kan det ikke perfekt, men jeg forstår det meste og kan føre nogle samtaler.

- Det er stort set alt, der foregår på tysk. Nogle gange har vi nogle spillere, der lige snakker lidt engelsk sammen, men ellers er alt på tysk med forklaring af træning og så videre.

Kaufmann blev i sommeren 2021 udlejet til HSV, og i begyndelsen var sproget for alvor en udfordring.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -FCK-lejesvend foretrak permanent skifte
Foto: Karlsruhe

- I den første måned i HSV var jeg godt nok presset. Når vi havde evalueringer, kunne jeg sidde en times tid og ikke rigtig forstå noget. Det var sateme hårdt, men det er heldigvis bedre nu, siger han med et smil.

Flere klubber var interesserede

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karlsruhe var ikke den eneste klub, der ville have Kaufmann i sommer, men når han skal forklare, hvorfor det endte sådan her, handler det meget om timingen.

- Der var et par andre muligheder, men jeg kom direkte fra ferie og ville egentlig bare gerne starte igen. Det lå lidt i kortene, at jeg ikke skulle tilbage til FCK, så jeg havde et godt møde med træneren hernede og snakkede med ham et par gange. 

- Han virkede til vildt gerne at ville have mig, og jeg tror, vi havde det sidste møde om torsdagen, og efter weekenden tog jeg herned med min far.

- Det er klart, at det er en mindre klub, og forholdene er lidt mindre professionelle end i HSV, hvor det var topklasse, og jeg vil også mene, at træningsforholdene i HSV er bedre end i FCK. Det hele er lidt mindre her, men jeg følte, at Karlsruhe var det bedste og det rigtige for mig, siger Kaufmann.

Andre klubber i Tyskland var også på banen.

- Ja, det tror jeg, der var. Jeg hørte i hvert fald om nogle andre klubber i 2. Bundesliga.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad med Superligaen?

- Jeg ved, der var nogle, der viste interesse, men jeg tror ikke, der var noget konkret, og min plan var heller ikke, at jeg skulle tilbage til Danmark.

Håbede på permanent skifte

Mikkel Kaufmann har kontrakt til udgangen af 2024 i FC København, men det var ikke for alvor aktuelt at vende tilbage til den danske hovedstad i sommer.

- Det tror jeg ikke. Jeg har ikke selv snakket så meget med dem, men min agent har snakket. Jeg er jo stadig på kontrakt, så det er ikke sådan, man kan sige, at jeg ikke kunne komme tilbage, men der var jo hentet en masse angribere ind. 

- Der blev ligesom sagt, at det bedste for alle parter var nok, at jeg skulle finde en anden klub, og det er jo fair nok, siger Kaufmann.

Udlejninger kan ofte være en god løsning, men man hører også tit spillere snakke om, at de gerne vil have en permanent base i stedet for at skifte klub hvert år.

Sådan har Mikkel Kaufmann det også.

- Jeg tror helst, jeg ville have haft et permanent skifte, men det var lidt sværere at få igennem. Da jeg skiftede til HSV, var det først til allersidst i transfervinduet, efter jeg havde været med FCK på træningslejr og alt, så denne gang ville jeg gerne få det gjort tidligt, så jeg kunne komme i gang i den nye klub.

- Jeg kunne godt have ventet, og så kunne der måske være kommet en mulighed for et permanent skifte, men så risikerede jeg at misse hele opstarten igen og få en dårlig start ligesom i HSV, hvor jeg kom ind på et hold, der allerede var sammenspillet, og så kan det være sværere at kæmpe sig ind, siger Kaufmann.

Holder døren på klem for FCK

Var det, fordi FCK ikke ville slippe dig permanent?

- Det kan jeg ikke rigtig sige så meget om, men det er klart, at der er jo pludselig tre parter, der skal være enige i stedet for to, så det gør det selvfølgelig lidt sværere.

Ser du FCK som et overstået kapitel?

- Nej, det ved jeg ikke. Det handler nok lidt om at se på det til sommer. Der kan ske mange ting i fodbold, så jeg vil ikke afvise noget. Der er lang tid til sommer, og man ved ikke, hvordan tingene ser ud til den tid, siger Kaufmann til bold.dk.

FC København købte Mikkel Kaufmann fra AaB i vinteren 2020 for godt 20 millioner kroner, og foreløbig har den unge frontløber scoret to mål og lavet to oplæg i 38 kampe for FCK, hvoraf de fleste er som indskifter.

Kaufmann og Karlsruhe spiller søndag eftermiddag mod Nürnberg i 2. Bundesliga.

Artiklen fortsætter efter indholdet

2. Bundesliga - 10. runde

FT

KAR

3 - 0

NUR

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0