2023-06-09 15:00:00

FCK vil skabe et kvindehold - nu kommer Peter Møller med opfordring til FCM

DBU's fodbolddirektør Peter Møller glæder sig over, at FCK nu vil satse på kvindefodbolden. Han håber dog på, at en klub som FC Midtjylland også melder sig på banen, da det er altafgørende for fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - finale

FT

VFF

0 - 1

FCM

- Alle fodboldspillere, uanset køn, skal kunne drømme om at spille for FCK. Derfor er det tid til, at vi engagerer os i kvindefodbold.

Sådan lød det fra FC København-direktør Jacob Lauesen, som tilbage i oktober meldte ud, at de inden for fem år ville lancere et kvindehold.

Tidligere har kvindelandsholdets landtræner, Lars Søndergaard, og anfører, Pernille Harder, også været ude med et stort ønske om, at flere topklubber i Danmark ville melde sig på banen.

Det er også et ønske, som DBU-fodbolddirektør Peter Møller har, og derfor er han glad for udviklingen hos FCK.

- Det er altafgørende, at de store danske klubber kommer med. Det er jo så glædeligt, at FC København gør det med den dygtige organisation, trænere og specialister, de har omkring spillerne.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -FCK vil skabe et kvindehold - nu kommer Peter Møller med opfordring til FCM
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- De vil kunne give dem nogle helt andre forhold, end de har nogle af de andre steder i Danmark, fordi FCK har en anden økonomi. 

- Så det er afgørende for dansk fodbold, at vi får nogle gode klubmiljøer også. Ikke fordi vi ikke har det, men FCK er bare en størrelse, hvor de vil kunne gå ind og gøre en afgørende forskel, siger Peter Møller til bold.dk og den øvrige presse i forbindelse med præsentationen af kvindelandsholdets nye landstræner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Møller vil dog også gerne have, at der er andre af de store klubber rundt i Danmark, som også snart går i samme retning.

- Det vil ikke gøre noget, hvis FC Midtjylland og andre også synes, at det kunne være interessant, at de ikke kun er regionens hold eller hedens hold for herrerne, men faktisk for hele regionen. 

Er det noget, som DBU aktivt vil sørge for?

- Vi har jo en licensmanual, og spørgsmålet er, hvor meget man skal skrue på den og sige, at hvis man skal spille i Superligaen, så skal du have et kvindehold.  Jeg er heldigvis ikke involveret i den del, men ja, det er nogle tanker, jeg ved, der foregår i huset.

- Men du skal heller ikke bryde armen rundt på klubberne. Det er jo ligesom et samarbejde at finde ud af, hvad klubberne er klar til. 

Det har nemlig også en stor betydning for fremtiden, at alle parter sammen kan sørge for, at kvindefodbolden når nye højder i den danske andedam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er jo sindssygt afhængige af, at der er nogle klubber, som har nogle gode træningsmiljøer, nogle gode trænere, og som kan skabe nogle dygtige spillere. Vi er også afhængige af, at de her spillere, når de så enten klarer sig på klubholdet eller kommer til udlandet, at de klarer sig godt og udvikler sig.

- Så ja, der er pres på os, fordi vi er det synlige bevis på, at et landshold klarer sig godt eller skidt, men det er bare mere komplekst. Det er derfor, at det er så vigtigt, at dansk fodbold arbejder sammen, som vi gør i øjeblikket, siger Peter Møller.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - finale

FT

VFF

0 - 1

FCM

30 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce