2022-11-28 10:08:33

FCM fratages udebaneafsnit efter ballade i Viborg

FC Midtjylland straffes med en bøde på 250.000 kroner og må ikke have fans med til næste udekamp mod Viborg som konsekvens af balladen til klubbernes pokalopgør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere FC Midtjylland-tilhængere skabte problemer i forbindelse med FCM's 1-3-nederlag til Viborg FF i pokalturneringen den 10. november.

Især efter slutfløjt på Energi Viborg Arena opstod der ballade, og det koster FC Midtjylland en bøde på 250.000 kroner, ligesom klubben fratages retten til at have et udebaneafsnit til Superliga-kampen ude mod Viborg den 20. februar 2023.

Det fremgår af en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans.

Her har Divisionsforeningens sikkerhedsobservatør foruden pyroteknik fra begge holds fans noteret sig følgende:

- Efter slutfløjt var fortsat var der episoder i Fc Midtjyllands tilskuerafsnit. Der blev fortsat antændt flere romerlys. Der blev desuden afbrændt et Viborg FF-halstørklæde, som blev efterfulgt at afbrænding af papkasser og plastikregnslag bag ved bandereklamerne.

- Dette udviklede sig en større brand bed ved bandereklamerne, og der blev blandt FC Midtjyllands tilskuere indsamlet flere plastikregnslag for at lave branden større. Kontrollører forsøgte at slukke branden med håndslukkede, men tilskuere fra FC Midtjylland sparkede og slog ud efter kontrollørerne.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -FCM fratages udebaneafsnit efter ballade i Viborg
Foto: Johnny Pedersen/Johnnypedersen/Ritzau Scanpix

- På den baggrund blev politiet anmodet om at rykke ind på tribunen, hvilket medførte, at tilskuerne fra FC Midtjylland forlod tribunen. Ved Sag 054-22/23 FC Midtjylland 2 busserne, der skulle transportere tilskuere fra FC Midtjylland væk fra stadion, kastede tilskuere fra FC Midtjylland kanonslag og der blev affyret pyroteknik, ligesom et hegn blev væltet.

- Dette medførte, at politiet måtte indsætte politihunde for at holde tilskuerne fra FC Midtjylland i zonen med busserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Balladen vækker stor ærgrelse hos FCM, der bekræfter hændelserne i sin redegørelse.

- FC Midtjylland har anført, at klubben er ekstremt kede af disse episoder, og at klubben kommer til at sanktionere de personer, som kan identificeres, med bøder og karantæner.

I samarbejde med politiet har FCM identificeret 20 personer, som alle tildeles straffe i form af karantæner og bøder, oplyser klubben.

Viborg straffes med en bøde på 35.000 kroner for pyroteknik til kampen.

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0