2022-10-25 12:55:02

FIFA ændrer regler: Vil bekæmpe sager som med Dreyer

En ændring i processen omkring fodboldtransfers skal blandt andet sørge for, at fordelingen af solidaritetspenge i højere grad kommer til at ske efter reglerne. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EL - 5. runde

FT

LAZ

2 - 1

FCM

FIFA vedtog fredag en regelændring i processen omkring spillerhandler. 

Fra den 16. november og frem skal en instans kaldet 'FIFA Clearing House' således sikre, at pengene i en fodboldtransfer bliver fordelt korrekt og efter regelbogen.

FIFA skriver, at reglen især er vedtaget for at sikre korrekt fordeling af træningskompensation og solidaritetspenge, når en transfer gennemføres og forbundets præsident, Gianni Infantino, understreger, at ændringerne skal ses som et klart budskab.

- Disse regler skal ses som et klart budskab i forhold til internationale transfers. FIFA er forpligtet til at beskytte spillets integritet og sikre fodboldpyramidens organiske funktion i en ånd af solidaritet og gennemsigtighed, siger han.

Solidaritetspengene er fem procent af det samlede transferbeløb, en fodboldspiller bliver handlet for, og pengene går til de klubber, spilleren har spillet hos fra 12-årsalderen, og frem til spilleren fylder 23 år. 

Yderst positivt tiltag

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -FIFA ændrer regler: Vil bekæmpe sager som med Dreyer
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

Tommy Olesen, der er advokat i sportsret, har arbejdet med adskillige sager, hvor reglerne omkring solidaritetspenge er blevet omgået. 

Det fortæller han til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har over tid haft utallige sager af den her karakter, hvor danske klubber er blevet snydt - ofte af udenlandske klubber med alle mulige sjove adresser, siger Olesen og fortsætter.

- Nu vil man i højere grad end før sikre, at pengene, som skal gå bagud i systemet til græsrodsklubberne, bliver betalt korrekt, og derfor skal alle pengene indbetales til FIFA, som derefter fordeler dem, siger han.

Advokaten forklarer desuden, at han er positiv over for ændringen.

- Jeg opfatter det som værende positivt. Forhåbentlig vil det gøre, at vi fremadrettet oplever færre sager end i dag, siger han.

Dreyer-sag

bold.dk kunne for nylig fortælle, at der for tiden udspiller sig en strid omkring netop solidaritetspenge.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ribe Boldklub, Bramming Boldklub og Esbjerg fB klandrer nemlig FC Midtjylland for at forsøge at betale dem for få solidaritetspenge i forbindelse med sommerens Anders Dreyer-handel. 

Dreyers tidligere klubber er af FCM blevet tildelt solidaritetspenge ud fra en transfersum på 5,2 millioner kroner, og det er en noget anden pris, end den klubberne mener, at offensivspilleren kostede. 

Sportschef i FCM, Svend Graversen, udtalte over for bold.dk, at Ribe, Bramming og Esbjerg kræver solidaritetspenge ud fra en pris, der fejlagtigt har været berettet i medierne. 

Desuden fortalte Graversen, at klubberne har hyret advokat Tommy Olesen til at tage sig af sagen.

Olesen fastslår dog over for bold.dk, at han ikke har mulighed for at kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EL - 5. runde

FT

LAZ

2 - 1

FCM

29 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0