2022-08-14 17:55:32

Helenius: Silkeborgs filosofi kan lykkes i Europa

Silkeborg-anfører Nicklas Helenius tror på, at holdet har niveauet til at levere gode præstationer i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På torsdag tørner Silkeborg IF sammen med HJK Helsinki fra Finland i den første af to kampe i playoff-runden i Europa League-kvalifikationen.

Det er første gang i 21 år, at silkeborgenserne står overfor en europæisk modstander.

Anfører Nicklas Helenius forventer svær modstand, men han tror på, at holdet har gode chancer for at gå videre.

- Det bliver en spændende opgave, og vi tror på, at vores måde at spille fodbold på kan lykkes i Europa, siger han.

Ifølge Helenius kan den europæiske udfordring være med til at løfte holdet, uanset hvad det ender med.

- Det er noget, der kan udvikle spillere rigtig meget. Vi kommer formentlig til at bruge flere spillere i den kommende periode.

- Mange skal være knivskarpe, og det kan være med til at forbedre os som hold, siger Helenius.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Silkeborgs cheftræner Kent Nielsen tør ikke at spå om, hvorvidt holdet ender med at gå videre, men han mener, at Silkeborg allerede nu har opnået et stort resultat.

- Vi glæder os, og det er en kæmpe milepæl i Silkeborgs historie. Toppræsterer vi, så har vi selvfølgelig muligheden for at gå videre.

- Umiddelbart er vores fornemmelse, at den danske liga ligger over den finske, men Helsinki har spillet en del europæisk fodbold, og det har vi stor respekt for, siger Kent Nielsen.

Han erkender, at det kan være en udfordring, at langt de fleste spillere hos Silkeborg aldrig har prøvet at spille europæiske kampe før, men for ham handler det lige så meget om oplevelsen, som det handler om sportslig succes.

- Det er kampe, som man tager med sig videre i sin karriere og i resten af livet. Vi spiller om minder, lige så vel som vi spiller om sportslige resultater, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om Silkeborg skulle ende med at tabe samlet til HJK Helsinki, så er silkeborgenserne allerede sikret et europæisk gruppespil i form af Conference League.

Cheftræneren er dog ikke i tvivl om, hvad han helst vil.

- Det er ikke sådan, at vi kommer ind til kampen og vil nøjes med noget helst. Vi går all-in på at komme videre, siger Kent Nielsen.

Holdet fra Søhøjlandet fik en dårlig optakt til udekampen i Finland på torsdag, da holdet søndag tabte 0-2 til Viborg FF i Superligaen.

Efter kampen erkender Kent Nielsen, at Viborg stod skarpt på banen, mens hans egne spillere ikke var dygtige nok.

- Jeg er ærgerlig, og vi er skuffet. Vi står jo et sted, hvor vi er skuffet, hver gang vi ikke får point, men vi må også bare erkende, at Viborg er et rigtig godt hold.

- Vi var ikke dygtige nok, og det var svært at lukke Viborg op, siger cheftræneren.

Ifølge Nicklas Helenius skal Silkeborg præstere langt bedre, end holdet gjorde mod Viborg, hvis de skal gøre sig nogen forhåbninger.

- Vi skal levere en god indsats på torsdag og gøre det bedre end mod Viborg, for ellers kommer vi ikke videre, siger anføreren.

/ritzau/

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0