3F Superliga -Hiljemark bekræfter FCM-dialog: Valgte AaB
2020-10-14 08:30:02
Foto: AaB

Hiljemark bekræfter FCM-dialog: Valgte AaB

Oscar Hiljemark bekræfter, at han flere gange har været i dialog med FCM, men han er glad for, at valget faldt på AaB. Der var også bejlere fra Tyskland, Portugal og Italien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AaB fik mange til at spærre øjnene op, da klubben på transfervinduets sidste dag præsenterede den svenske landsholdsspiller Oscar Hiljemark på en kontrakt til 2023.

Den 28-årige midtbanespiller er i tidligere transfervinduer blevet meldt tæt på et skifte til FC Midtjylland, og Hiljemark bekræfter over for bold.dk, at der har været konkret dialog med Claus Steinlein og co.

- De fleste ved nok, at vi har været i dialog med Midtjylland. Det var allerede for et år siden og i vinter, og det var ganske konkret.

- FC Midtjylland er en fin klub med gode mennesker, som jeg ikke har et ondt ord at sige om, men nu faldt valget på AaB, og det føles rigtig godt, siger Hiljemark til bold.dk

Betyder det, at Midtjylland også var en mulighed for dig i dette vindue?

- Der var en dialog med dem på et vist stadie, ja, svarer Oscar Hiljemark.

Bejlere fra Tyskland, Portugal og Italien

Oscar Hiljemark var denne sommer fri til at finde sig en ny klub efter sit kontraktudløb i Genoa, og han lægger ikke skjul på, at AaB langt fra var alene om at vise interesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der var muligheder i Portugal, Tyskland, Italien og sådan noget. Der er meget snak i denne verden, og af og til er man førstevalg, indtil man ikke er det længere. 

- Der er mange klubber, der gav lyd i løbet af transfervinduet, men da AaB kom på banen, fik både jeg og min kone en god mavefølelse, og så fulgte vi den, siger Hiljemark.

Snakker vi interesse fra Bundesligaen og Serie A?

- Det har været alt muligt. Både fra den bedste liga og den næstbedste, men hvis jeg skal være helt ærlig, tænker jeg ikke så meget på sådanne ting længere. Da man var yngre, ville man jo vide det, hver gang en klub ringede, men man er efterhånden blevet ret rutineret.

- Jeg kender ikke til alle klubberne, men jeg ved, at der har været en del interesse, som vi vurderede, der ikke var helt optimalt, siger midtbanespilleren og tilføjer:

- Jeg har stor tillid til min agent, som jeg har arbejdet med i mange år, og han har været i dialog med flere klubber i længere tid. Aftalen er, at han giver lyd, når det bliver konkret, og så har jeg været hjemme i fred og ro og forsøgt at gøre noget af det, man ikke har gjort i lang tid i forhold til at se familie og venner og sådan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min agent kontaktede mig og sagde, at det var seriøst fra AaB, og så gik det ganske hurtigt. Jeg ved ikke præcis, hvor længe de har været i dialog, men da blev seriøst, og det føltes positivt for klubben og mig, tog det ikke så lang tid, fortæller Oscar Hiljemark.

Familiære AaB har hele pakken

Oscar Hiljemarks skifte til AaB kom nok bag på en del, men svenskeren begrunder skiftet med, at hele pakken var den rigtige - blandt andet på grund af en forestående familieforøgelse.

- I den nuværende situation med corona og alt det handler det om at finde et sted, der føles trygt og godt socialt. Min kone og jeg skal have vores første barn, og så har det været vigtigt at finde et sted, hvor kvaliteten er stor fodboldmæssigt, samtidig med at det er godt for familien.

- Man skal kunne tage på arbejde og præstere, samtidig med at man ved, at alt rundtomkring fungerer. Hele pakken føles meget positiv. Vi har været her en uge, og vi er allerede ved at være godt på plads. 

- Vi er blevet indskrevne i landet, har skaffet bil og kan nu kigge efter det rigtige sted at bo. Tingene fungerer, så man behøver ikke bruge en masse unødvendig energi på alt muligt andet, siger Hiljemark.

Indtil videre har Oscar Hiljemark kun positive ting at sige om at være kommet til AaB og Aalborg.

- Det har været fantastisk at komme til en klub, som virkelig tager imod én med åbne arme. Det er et rigtig fint hold med mange venlige personer, hvor der er højt til loftet. Vi joker og har det sjovt, og der er generelt rigtig god stemning. Der er også stor kvalitet til træning, så det føles rigtig godt.

- Min hustru og jeg har virkelig oplevet, at Aalborg er super hyggelig by med flinke mennesker. Vi så frem til et nyt eventyr, og det føles utrolig godt at være her.

- AaB er meget familiært, hvor alle hjælper alle, og folk i klubben er generelt tæt på hinanden. Det er perfekt. Det var meget den samme følelse, jeg havde, da jeg spillede i Sverige. Alle snakker næsten samme sprog, og så bliver følelsen og stemningen mere familiær.

- Det adskiller sig fra visse klubber, jeg har været i, hvor stemningen har været mere kold, og det kun har føltes som et arbejde. Her glæder man sig virkelig til at komme ud og træne om morgenen, siger Hiljemark til bold.dk.

Oscar Hiljemarks cv tæller Elfsborg, PSV Eindhoven, Palermo, Genoa, Panathinaikos og Dynamo Moskva, mens han har fået 27 landskampe for Sverige.


Foto: AaB

51 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce