2022-09-29 10:07:26

Ingen FCK-fans til næste derby - ID-krav til Brøndby

Næste derby bliver uden FCK-fans på Brøndby Stadion, og Brøndby skal fremover kræve person-ID, når fans vil købe billetter og have adgang til udekampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 11. runde

FT

BIF

3 - 3

LYN

Endnu en gang rammes derbyet mellem FC København og Brøndby af en tilskuerstraf efter balladen i Parken til seneste opgør.

Divisionsforeningen meddeler torsdag, at der ikke må komme FCK-fans på Brøndby Stadion den 16. oktober.

- Denne sikkerhedsmæssige foranstaltning er en konsekvens af de samlede episoder i og omkring fodboldkampe i indeværende sæson. Episoder, der blandt andet førte til myndighedernes nedsættelse af en ekspertgruppe med deltagelse af repræsentanter fra de to derby-klubber. 

- Gruppen skal komme med anbefalinger til fremadrettede løsninger, der kan medvirke til at forbedre sikkerheden på stadion, lyder det i en pressemeddelelse.

ID-krav rammer Brøndby

Derudover kræver det fremover ID, når Brøndby-fans skal købe billet til udebanekampe.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Ingen FCK-fans til næste derby - ID-krav til Brøndby
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

- Det vil sige navn registreret på billetten i forbindelse med billetkøb - og individuel ID-kontrol, som skal korrespondere med navnet på billetten, inden man kan visiteres og få adgang til udebaneafsnittet.  Brøndby skal sikre, at processen eksekveres effektivt. Kravet opretholdes så længe, det vurderes hensigtsmæssigt, skriver Divisionsforeningen.

Desuden påsættes en sikkerhedsobservatør til Brøndbys udekampe, og om Brøndby fortsat skal kunne have tilskuere med til udekampe afhænger af, om tiltagene eksekveres effektivt og får de ønskede virkninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver lidt mere tidskrævende at være Brøndbyfan til kommende udebanekampe, men til gengæld håber vi, at de nye tiltag er med til at sikre, at vi altid kan tilbyde en tilstrækkelig sikkerhed i forbindelse med alle kampe i 3F Superliga – også for alle tilskuere i udebaneafsnittet, udtaler Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

- Vi er kede af nødvendigheden af dette tiltag til den kommende derby-kamp. Det er hverken rimeligt eller retfærdigt overfor alle de tilskuere, som bare vil ind og se en god fodboldkamp på udebane. 

- Men vi skal kunne garantere en tilstrækkelig sikkerhed for alle tilskuere til vores kampe - også alle tilskuere i udebaneafsnittet. Med de begivenheder, der har været i og omkring kampe i efteråret, er det vores vurdering, at vi desværre ikke kan bringe de to tilskuergrupper sammen til den kommende kamp på Brøndby Stadion og samtidigt garantere en tilstrækkelig sikkerhed. 

- Det er en beklagelig beslutning, men en beslutning, vi har pligt til at tage. Vi er - bl.a. på foranledning af Justitsministeren - aktuelt i gang med en proces sammen med blandt andet politiet og de to derby-klubber om fremadrettede løsninger, som kan forbedre sikkerheden og dermed kampoplevelsen for alle, siger Claus Thomsen.

Til seneste kamp i Parken var det første gang i lang tid, at der var udebanefans efter en tidligere straf, men her var altså så meget ballade, at der nu igen er hårde konsekvenser.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 11. runde

FT

BIF

3 - 3

LYN

69 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0