2023-03-21 09:00:03

Lyngby-profils landsholdsdrøm går i opfyldelse med smadret ansigt

Lyngbys Sævar Atli Magnusson drøm om at komme med på det islandske landshold går i opfyldelse, selv om fik en stor flænge i ansigtet i søndags mod Horsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

BOS

3 - 0

ISL

I januar fik Lyngbys offensivspiller Sævar Atli Magnusson to landskampe for det islandske ligalandshold, men for nylig blev han udtaget til rigtige landshold for første gang.

Mandag tog den 22-årige islænding turen fra Lyngby til München, hvor det islandske landshold træner forud for holdets første EM-kvalifikationskamp mod Bosnien, men Magnusson nåede at blive forskrækket inden.

I søndagens kamp mod Horsens måtte han nemlig udgå efter kort tid efter en hovedstødsduel.

- Bolden kom op i luften, og jeg var rimelig alene, fordi deres forsvarsspiller var flere meter væk. Så jeg tænkte, at jeg godt kunne tage duellen.

- Jeg så ham komme, da jeg hoppede op, men jeg ville ikke bakke ud af duellen. Jeg føler, at jeg headede til bolden, og så headede han mig i hovedet.

- Så faldt jeg ned og lå i et par sekunder, hvor jeg tænkte, at jeg ville rejse mig igen, men så så jeg, hvor meget blod, der allerede var. Så tænkte jeg, at det måtte have være slemt, og så blev jeg fortalt, at jeg skulle blive liggende.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Lyngby-profils landsholdsdrøm går i opfyldelse med smadret ansigt
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

- Jeg er virkelig glad for, at jeg ikke fik en hjernerystelse, fordi jeg var lidt bange for det. Jeg besvimede ikke, men da jeg lå på banen, nåede jeg at tænke: 'Det kan ikke være rigtigt, at jeg skal misse min mulighed for det (landsholdet, red.)', siger Sævar Magnusson til bold.dk.

Efterfølgende blev islændingen lappet godt sammen af Lyngbys læge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har det fint, selv om jeg fik otte sting i hovedet. Jeg var heldig med, at jeg ikke har fået en hjernerystelse.

- Jeg ville gerne have spillet flere minutter mod Horsens, men lægen og fysioterapeuten sagde nej. Det var skuffende, men jeg forstod dem godt, siger Magnusson til bold.dk.

Dagen derpå var Lyngby-spilleren stadig mærket af situationen, selv om han stadig godt kunne tage turen til München.

- Jeg ser ret smadret ud, og jeg er meget hævet op ved øjet. Det ser ikke ikke særlig godt ud i dag, men om et par dage håber jeg, at det kommer til at se bedre ud.

- Jeg kan stadig se, selv om det blokerer mit syn lidt på mit højre øje. Såret går lige ned, og det sidder tæt på mit øje, men det skal nok gå, siger Magnusson til bold.dk.

I videoen øverst i artiklen kan sammenstødet ses, hvor islændingen kom til skade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Troede ikke det ville ske allerede nu

Sævar Magnusson kom til Danmark i sommeren 2021, da han skiftede fra islandske Breidablik til Lyngby, og siden er det blevet til 49 optrædener, otte mål og fire assists for de kongeblå.

I denne sæson har han scoret fire mål i Superligaen, hvor tre af dem har været mod FC Midtjylland.

Præstationerne har været nok til en landsholdsudtagelse, og det havde Magnusson ikke set komme, da han skiftede for halvandet år siden.

- Det er virkelig stort for mig. Jeg spillede på Island for halvandet år siden, og nu skal jeg spille for Island.

- Jeg drømte selvfølgelig om det, men jeg troede ikke, at det allerede ville ske nu, siger Lyngby-spilleren til bold.dk.

Magnusson har ikke de største forventninger i forhold til spilletid, da det er et godt landshold, som han skal være en del af.

- Vi har virkelig et stærkt hold, og det er første gang, at jeg er med på det hold, hvor alle kan blive valgt. Jeg er virkelig beæret over at være med i truppen.

- Jeg forventer ikke den største rolle, men jeg vil gøre mit bedste til træning og være en god holdkammerat, og så vil jeg nyde at være her, siger Magnusson til bold.dk.

Det islandske landshold skal udover mødet med Bosnien også i aktion mod Liechtenstein i denne landsholdspause.

Derudover er Island i gruppe med Portugal, Luxembourg og Slovakiet. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 1. runde

FT

BOS

3 - 0

ISL

3 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce