2023-02-02 17:35:01

Ny Lyngby-midt var rygtet til FCK: Jeg var på toppen af verden

Lyngbys nye midtbanekriger Parfait Bizoza har tidligere været sat i forbindelse med FC København. Han fortæller til bold.dk, at det havde været et for stort skridt for ham, hvor derimod Lyngby er helt perfekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Portugal
Artiklen fortsætter efter indholdet

The Atlantic Cup - 1. runde

FT

FCK

4 - 1

ELF

Lyngby valgte i januar-transfervinduet at forstærke sig på midtbanen, da de var på rov hos Vendsyssel FF og snuppe Parfait Bizoza.

Det er en spiller, som tidligere har haft stor succes i norsk fodbold, og det skabte naturligvis stor interesse for ham tilbage i 2021, hvor et andet dansk hold kom på banen.

Der opstod nemlig rygter om, at FC København havde set sig lun på Bizoza, da den daværende cheftræner Jess Thorup ville have hentet en ny midtbanespiller.

Men var der hold i de rygter?

Lyngby er i denne tid på træningslejr i Portugal, og her stod bold.dk klar til at tage en snak med Bizoza om den angivelige københavnske interesse.

- Ja, det er rigtigt. Jeg spillede dengang i Aalesund, hvor der opstod rygter om, at FC København ville hente mig. Der kom dog aldrig noget konkret til mig.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Ny Lyngby-midt var rygtet til FCK: Jeg var på toppen af verden
Foto: Lyngby Boldklub

- Det var dog positivt og en form for anerkendelse, at jeg lige pludselig blev sat i forbindelse med dem, men også med franske Saint-Etienne. Men jeg må indrømme, at det havde været et for stort skridt for mig. 

- FC København er jo en rigtig stor klub, og hvis man vil skifte dertil, skal man være klar til det. Det var jeg ikke klar til. Det er så her, at Lyngby passer perfekt til mig nu, når man ser på, hvordan de vil bruge mig. Det er det perfekte skridt for mig, siger Parfait Bizoza til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra toppen af verden til realist
Parfait Bizoza valgte dengang at skifte til UFA i Rusland, hvor han nåede at spille i et halvt år, inden han var at finde i dansk fodbold hos Vendsyssel.

Nu hedder det så Lyngby for midtbanekrigeren, men han ser det ikke som noget negativt, at han nu skal spille i bunden af Superligaen, efter han tidligere har været rygtet til større adresser.

- Nej, slet ikke. Jeg prøver at leve i nuet. Jeg har et mål om at udvikle mig, og hvis jeg kun tænker på, hvad der kunne have været sket, stopper min udvikling. Så jeg skal først og fremmest vise, at jeg er god nok til Lyngby.

- Hvis der så kommer større interesserede klubber senere, viser det bare, at Lyngby og jeg har gjort et godt stykke arbejde.

Tilbage i 2021 var Bizoza klar til at tage det store skridt ud i Fodboldeuropa, men der er sket meget for ham på de to år, som der nu er gået.

- Jeg må indrømme, at jeg nok reagerede anderledes, end hvad jeg ville have gjort i dag. På det tidspunkt var jeg umoden og troede, at jeg var på toppen af verden, så jeg kunne sagtens tage et stort skifte. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men nu har jeg været professionnel i fire år og lært meget. Så det er sjovt at tænke tilbage på, fordi nu ved jeg, hvordan jeg skal tænke og gøre. Jeg har store drømme, men mine mål er blevet mere realistiske, så jeg ved, hvad jeg skal udvikle mig på, så jeg kan komme derop.

Bizoza har drømt om Superligaen
Det er så her, at Superligaen kommer ind i billedet.

Parfait Bizoza lyser nemlig helt op på strandstolen på Lyngbys spillerhotel, da bold.dk spørger ham om, hvad det betyder for ham, at han nu skal spille i landets bedste række. 

- I sommer var der norsk interesse for mig, da Jerv gav mig et tilbud. Men det var slet ikke noget for mig, fordi jeg ville nemlig rigtig gerne spille i Superligaen, da det er en god liga. 

- Det ville jeg gerne have gjort med Vendsyssel, eller så skulle jeg gøre det så godt, at der kom et bud derfra, og det er altså kommet nu. 

- Lyngby er en stor klub med masser af historie. Jeg føler, at det er det rette skridt for mig, da jeg kan udvikle mig meget. Det er virkelig stort, så jeg ser frem til det. Jeg har virkelig ventet på det, så nu skal jeg bare bevise, at jeg hører til i Superligaen.

Det får 23-årige Parfait Bizoza så lov til at prøve det næste halve år i hvert fald, hvor han skal forsøge at sparke Lyngby til overlevelse i 3F Superligaen.

Han har skrevet kontrakt med Lyngby frem til sommeren 2025.

Artiklen fortsætter efter indholdet

The Atlantic Cup - 1. runde

FT

FCK

4 - 1

ELF

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0