2021-09-12 15:53:50

Nyt AaB-comeback i vild sejr mod Viborg

AaB kom igen tidligt bagud, men vendte kampen på hovedet og vandt med 3-2 i en forrygende fodboldkamp over Viborg i 3F Superligaen. Fire af målene faldt efter hjørnespark.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 8. runde

FT

VFF

2 - 3

AaB

10'
1 0
Mads Lauritsen
Mål
44'
1 1
Pedro Ferreira
Mål
53'
1 2
Pedro Ferreira
Mål
83'
2 2
Sebastian Grønning
Mål
86'
2 3
Kasper Kusk
Mål

Viborg var søndag værter, da AaB kom på besøg i søndagens tidlige Superligakamp.

Hjemmeholdet kom til kampen med otte point i bagagen efter syv kampe, mens gæsterne havde samlet 12 sammen. Det havde de blandt andet, efter de overvandt en tidlig FC Nordsjælland-scoring i seneste runde - en bedrift de skulle gentage i dag.

Men selvom nordjyderne var startet bedst i Superligaen, så fik Viborg den bedste start på dagens kamp.

Sebastian Grønning sendte første afslutning mod kassen fra distancen, men sendte bolden forbi, mens Tobias Bech tvang Jacob Rinne til en redning i det ottende minut, da han ligeledes prøvede sig med en afslutning udenfor feltet.

Den fine Viborg-start gav pote efter ti minutters spil, hvor en smart hjørnesparkskombination kombineret med en passiv AaB-defensiv sendte hjemmeholdet i front.

Christian Sørensen sendte bolden fladt til det forreste område af feltet, hvor Mads Lauritsen havde løbet sig fri og sparkede bolden fladt i nettet til 1-0.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Nyt AaB-comeback i vild sejr mod Viborg
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Det var tilmed Viborg-stopperens første Superligakasse i karrieren.

Fem minutter senere burde AaB have udlignet, men uskarphed og et par vilde redninger af Lucas Lund forhindrede dette.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gæsterne sendte et frispark i feltet, hvor Milan Makaric styrede bolden mod kassen. Viborg-keeperen dykkede ned og reddde, men Louka Prip var først over returen, som han dog sparkede lige på Lucas Lund.

Bolden røg igen ud i feltet, hvor Mathias Ross denne gang stod klar, men han sparkede bolden langt over mål, så Viborg kunne ånde lettet op.

Indirekte VFF-frispark i feltet og AaB-udligning

Et kvarter senere fik hjemmeholdet en lidt usædvanlig, men stor mulighed, da kampens dommer vurderede, at Jacob Rinne samlede en tilbagelægning op fra Malthe Højholt, der havde været i løbeduel med Justin Lonwijk om bolden.

Jay-Roy Grot afsluttede på det indirekte frispark tæt under mål, men fik blokeret sin afslutning.

I sidste minut af den ordinære spilletid af første halvleg fik AaB så bragt balance i regnskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et hjørnespark til forreste stolpe blev snittet videre ind i netmaskerne af Pedro Ferreira, og så gik de to hold til pause med stillingen 1-1.

Pedro Ferreira var på pletten igen

Den portugisiske midtbanespiller var på pletten igen otte minutter efter pausen, og det var igen en dødbold, der gav målet.

En løs bold faldt til Kristoffer Pallesen efter et hjørnespark, og højrebacken afsluttede mod mål, hvor Pedro Ferreira rettede bolden i nettet via overliggeren til 2-1.

Så skulle Viborg frem over stepperne og kampen bølgede længe frem og tilbage med gode muligheder i begge ender til Christian Sørensen og Louka Prip.

Et kvarter før tid fik Sebastian Grønning to gode muligheder, hvor han først sparkede over kassen og siden blev hans hovedstød grebet af Jacob Rinne.

Fremragende Grønning-hovedstød - Kusk gav igen

Tredje gang er som bekendt lykkens gang og i det 84. minut leverede Sebastian Grønning den fjerde scoring efter hjørnespark, da han oversprang alt og alle og pandede bolden i nettet til 2-2. Flot headet i kassen.

Glæden varede dog kort for Viborg, for bare to minutter senere lå bolden igen i Viborgs mål.

Anders Hagelskjær sendte en fremragende diagonal mod Kristoffer Pallesen, der tog bolden med og spillede den på tværs til Kasper Kusk, der smed sig frem og styrede bolden i kassen til 3-2.

Dybt inde i tillægstiden leverede Jacob Rinne en forrygende redning efter en stærk afslutning af Ibrahim Said.

Dermed blev 3-2 kampens slutresultatet efter en vildt underholdende fodboldkamp, der sender AaB på en foreløbig tredjeplads med 15 point.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 8. runde

FT

VFF

2 - 3

AaB

10'
1 0
Mads Lauritsen
Mål
44'
1 1
Pedro Ferreira
Mål
53'
1 2
Pedro Ferreira
Mål
83'
2 2
Sebastian Grønning
Mål
86'
2 3
Kasper Kusk
Mål

21 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0