2022-08-07 17:59:48

Pep Biel-hattrick da FCK nedlagde Brøndby i derby

FC København-profilen Pep Biel bidrog med et hattrick, da løverne slog Brøndby IF med 4-1 i søndagens derby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søndag eftermiddag dannede Parken rammerne for 3F Superliga-sæsonens første derby mellem FC København og Brøndby IF. 

FCK-træner Jess Thorup havde valgt at stille til start med hjemvendte Mohamed Daramy, der således gjorde comeback for løverne.

Netop Daramy kom hurtigt i fokus, da han kort efter startfløjt spillede Hakon Haraldsson fri. Midtbanespilleren afsluttede på første berøring, men Brøndby-keeperen Mads Hermansen var vaks ved havelågen og reddede på fornem vis.

FCK var gode fra kampens start, og efter otte minutter var løverne igen tæt på at bringe sig i front, men højrebacken Kevin Diks' skudforsøg sneg sig akkurat over mål.

Målrig 1. halvleg

Efter knap et kvarters spil fik hjemmeholdet valuta for den gode start. Vikarierende anfører Rasmus Falk var først over en løs bold i Brøndby-feltet, og da han skud tog en afretning, kunne en chanceløs Mads Hermansen blot se til, mens bolden gik i mål

Brøndby bedre med efter 1-0-målet, og der gik kun få minutter, før de blågule fik udlignet til 1-1.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udligningen faldt i kampens 19. minut, hvor midtbanespilleren Christian Cappis tog chancen fra distancen og overlistede FCK-keeperen Kalle Johnsson, der så en smule tvivlsom ud ved målet.

FCK havde ad flere omgange succes med at spille Kevin Diks fri i højresiden, og det var nok en gang opskriften til en farlig situation efter 33 minutters spil.

Den hollandske højreback drev bolden frem og fandt Hakon Haraldsson i mellemrummet foran Brøndbys forsvar. Islændingen bragede bolden mod mål, hvor Mads Hermansen diskede op med en redning.

Desværre for gæsterne var FCK-profilen Pep Biel først på returen, og derfor kunne han relativt problemfrit stange bolden i mål til stillingen 2-1.

Giftig Pep Biel

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop Pep Biel var igen på spil kort før pausefløjt. Denne tog den spanske offensivspiller et perfekt løb i boksen, hvor han blot satte foden på et hårdt, fladt indlæg fra Denis Vavro.

Hele sekvensen foregik i et højt tempo, og derfor var der igen ikke noget at gøre for Mads Hermansen i Brøndby-målet.

Stillingen var således 3-1 til FCK ved pausefløjt.

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet, hvor de slap. 

Først var Hakon Haraldsson tæt på at udbygge føringen, og efterfølgende var det Mohamed Daramy, der kom frem til en fin afslutning efter en mindre dribletur. 

Kyniske FCK

Brøndby var egentlig gode til at kombinere, når de var på bolden, men de blågule havde problemer med for alvor at blive farlige.

Marko Divkovic forsøgte sig efter cirka en times spil, men angriberens skud manglede præcision og gik et stykke forbi mål.

Skarpheden var anderledes bedre hos FCK og særligt Pep Biel, der nok en gang kom på tavlen i det 64. minut, hvor han igen var hurtigst på en returbold.

Hjemmeholdet cruisede mod sejren og med lidt over 20 minutter igen kunne Carlos Zeca tage del i derby-sejren, da han blev skiftet ind i stedet for Mohamed Daramy.

Det var FCK-anførerens første minutter i Parken, efter han er vendt tilbage fra sin langtidsskade.

Mod kampens slutning faldt tempoet en smule, og det betød, at chancerne var færre.

Brøndby var overvejende mest på bolden, men gæsterne lykkedes aldrig for alvor med at lirke FCK-defensiven op.

Kampen sluttede således 4-1 til FCK, der i skrivende stund indtager fjerdepladsen i Superligaen, mens Brøndby er at finde på en foreløbig niendeplads.

70 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0