2023-06-09 12:01:18

Reese efter kaotiske år: FCM-skifte blev slet ikke som forventet

Søren Reese nåede aldrig at få debut for FC Midtjylland, men blev i stedet udlejet fem gange. Han erkender, at skiftet fra Viborg til FCM aldrig gik som håbet, men han bærer ikke nag.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - finale

FT

VFF

0 - 1

FCM

Otte klubber på fire år.

Ganske vist har det primært været lejeaftaler, men den tidligere Viborg-profil Søren Reese har levet et yderst omskifteligt fodboldliv de seneste år.

Den 29-årige stopper har langt om længe fundet ro i norske Haugesund, hvor han har spillet fast for første gang i flere år.

- Jeg har jo lidt ufrivilligt levet en nomade-tilværelse de seneste år, så det har været dejligt at spille weekend efter weekend og at have en vigtig rolle. Det trives jeg bedst i, fortæller Søren Reese til bold.dk.

Blev tagget i opslag om døde rotter
I sommeren 2018 glippede Viborg oprykningen til 3F Superligaen, og Reese blev solgt til rivalerne fra FC Midtjylland.

- FC Midtjylland var en god mulighed for mig, og de ville betale et beløb, som Viborg også var tilfredse med, så på den måde var det en aftale, som alle parter fik noget ud af.

- Jeg vidste godt, det var et sats, fortæller Reese.

Midtstopperens ‘forbudte’ skifte til rivalen affødte da også vrede fans i indbakken.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Reese efter kaotiske år: FCM-skifte blev slet ikke som forventet
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Jeg fik vel 100 hadbeskeder, og så sent som i efteråret blev jeg tagget i et opslag om døde rotter af nogle Viborg-fans.

- Det er en del af gamet. Jeg vidste det godt, da jeg skiftede. Jeg ville da helst være det foruden, men jeg bebrejder ikke Viborgs fans.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dengang blev det lidt fremstillet som om, at jeg havde presset skiftet igennem, og det ærgrer mig. Viborg betød meget for mig.

Kunne have bidraget i FCM
Søren Reese nåede aldrig at få debut for FC Midtjylland i de fire år, han er på kontrakt i klubben.

I stedet nåede han forbi AC Horsens to gange, Esbjerg, polske Zaglebie Lubin og Sønderjyske.

- Jeg føler, jeg kunne have bidraget mere i FC Midtjylland, end jeg fik mulighed for. Nogle vil sige, at jeg ikke gjorde det godt nok til træning, og så var det Erik (Sviatchenko, red.) og Scholz, der sad meget tungt på de pladser. De var sindssygt dygtige i den periode, og det må man også anerkende.

- Så jeg bærer ikke nag over for Midtjylland.

Men dit FC Midtjylland-ophold gik vel slet ikke som forventet og håbet?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ja, det gjorde det da. Helt sikkert. Det var ikke planen for nogen af parterne, da jeg skiftede, og det var heller ikke det, jeg havde håbet og troet på.

- Jeg blev ret afklaret med det efter mit år i Horsens, hvor jeg godt kunne se den udvikling og fart, som Midtjylland havde på økonomisk. Der tænkte jeg, at det nok var dét. 

- Herefter var det nogle kaotiske år, hvor jeg lærte at være omstillingsparat, og jeg ville egentlig gerne bare finde noget permanent, men hver gang var timingen skidt.

- Jeg har haft skader, og så har klubber ikke kunnet blive enige om økonomien i et skifte. Så jeg blev bare fanget i den mølle hver gang.

Tænker du nogensinde 'Gid jeg havde truffet et andet valg dengang'?

- Ja, selvfølgelig. Jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at man kunne lukke det helt ude. Jeg har da tænkt tanken, men omvendt er det heller ikke sikkert, at det var gået bedre for mig.

- Der er konsekvenser ved de valg, man tager. Jeg har fået andre erfaringer, end jeg havde regnet med, men som jeg er glad for.

Har ikke været en stor nok idiot
I februar 2022 skiftede Søren Reese så langt om længe permanent væk fra FC Midtjylland - til norske Haugesund.

- Det var dejligt at få sat punktum for nomade-livet. Det, tror jeg egentlig også, at FC Midtjylland syntes, hvis jeg skal være helt ærlig. Så skulle vi ikke være hinandens hovedpine længere, siger Reese med et smil.

Fortryder du noget som helst fra årene efter Viborg-tiden?

- Jeg har lært, at jeg ikke har været en stor nok idiot på de rigtige tidspunkter. Jeg har måske været for ordentlig og ikke lavet nok støj, hvis jeg ikke har fået tingene, som jeg ville.

- Jeg har nok været nem at have i klubberne, fordi jeg har været en soldat, der ikke har banket i bordet og haft store armbevægelser. 

Nu er tavlen visket ren i Norge, og det passer Reese meget fint at gå lidt under radaren herhjemme.

- Ja, det har passet mig fint. Det har været dejligt at få nye øjne på min person og mig som spiller i et nyt land, det har været forfriskende at kunne være sig selv uden alle mulige forventninger til, hvad man skal komme med eller ikke komme med.

Skal se Viborg-FCM
Fredag aften mødes Viborg og FC Midtjylland i et playoff-brag om en billet til Conference League-kvalifikationen.

Søren Reese skal se kampen mellem sine to klubber i tv, og han har en favorit.

- Jeg var lidt ked af det på Viborgs vegne over, at de ikke fik medaljer. Den sæson, de har sat sammen, har været sindssygt flot, og jeg synes, det vil være synd, hvis de står uden noget som helst, når sæsonen er slut. Så jeg holder med Viborg, siger Søren Reese med et grin.

Søren Reese står noteret for 100 Viborg-kampe. For Haugesund har han indtil videre spillet 42 kampe.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - finale

FT

VFF

0 - 1

FCM

11 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce