2023-03-31 20:58:34

Thomasberg fik perfekt FCM-start efter stor første halvleg

To mål på fire minutter i første halvleg og en sen scoring var, hvad FC Midtjylland og Thomas Thomasberg skulle bruge for at vinde med 3-1 over OB i 3F Superligaen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 31. runde

FT

OB

2 - 1

ACH

55'
0 1
Magnus Jensen
Mål
67'
1 1
Emmanuel Sabbi
Mål på straffe
74'
2 1
Emmanuel Sabbi
Mål

Nedrykningsspillet i 3F Superligaen blev her til aften fløjtet i gang på Nature Energy Park i Odense, da OB tog imod FC Midtjylland.

For udeholdet var det med en ny mand på trænerbænken i form af Thomas Thomasberg, der skulle forsøge at få den bedste start i sit comeback med en sejr og jagte den gyldne syvendeplads, der kan give adgang til europæisk fodbold i næste sæson.

Og Thomasberg havde rystet posen inden opgøret, hvor der var fire nye mand – inklusiv den unge Frederik Heiselberg i front, som fik en hovedrolle i første halvleg.

Det var midtjyderne, der fra start overrumplede OB'erne, og det var en gammel kending for OB, der var tæt på at gøre det onde mod dem.

For den tidligere OB-spiller Armin Gigovic var yderst tæt på at score noget af en kasse efter ti minutter, da han kanonerede bolden afsted fra lang afstand, der var ved at snyde Martin Hansen i OB-buret, men forsøget tog overliggeren.

Thomas Thomasberg havde givet unge Frederik Heiselberg en sjælden startplads, og den unge angriber takkede for tilliden kort efter Gigovic' fremragende afslutning.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Thomasberg fik perfekt FCM-start efter stor første halvleg
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Efter et hjørnespark endte bolden hos angriberen tæt inde foran mål, og så kunne han brage sit første Superliga-mål i nettet.

FC Midtjylland dominerede, og de straffede odenseanerne fire minutter senere på endnu en dødbold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her steg Juninho til vejrs og headede midtjyderne i front med 2-0.

Det var udeholdet, der var her, der og alle vegne, hvor Gustav Isaksen og Heiselberg havde flere fine muligheder for at gøre det til 3-0.

OB vågnede mere op efter lidt over 20 minutter spil, men hjemmeholdet kæmpede med at true Olafsson i FCM-målet.

Ud af ingenting kom der spænding i kampen med lidt under et kvarter igen af første halvleg.

Emmanuel Sabbi modtog bolden centralt i banen og kørte mod målet. Fra kanten af feltet sendte han, hvad der lignede en sløj afslutning afsted, som blev rettet af og akkurat snød Olafsson og gik ind i det lange hjørne.

Efter reduceringen ændrede kampbilledet sig fuldstændigt, men alligevel skulle der have stået 3-1 til udeholdet, da Frederik Heiselberg misbrugte to kolossale muligheder kort før halvleg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gustav Isaksen kom alene igennem efter en bold i dybden og spillede den på tværs til Heiselberg, der af to omgange ikke formåede at sparke bolden i kassen, der i stedet blev blokeret af et heroisk OB-forsvar.

Skudstatistikken ved halvleg lød på 4:14 i FCM's favør, hvorfor OB's træner, Andreas Alm, skiftede Yankuba Minteh ind fra anden halvlegs begyndelse.

Og den unge spiller skulle kun bruge godt syv minutter på banen, før han reelt set kunne have bragt OB på 2-2, da han med et hårdt spark testede Olafsson, men skuddet var lige på islændingen.

Hjemmeholdet fik mere fat i kampen, men efter en halv time var det så FCM, der endnu engang blev farlige på et hjørnespark, hvor først stolpen afviste og et skud endte lige over mål for Armin Gigovic.

Gigovic fik endnu en kæmpe mulighed for at lukke kampen, da han kom alene afsted, men afslutningen var lige på Martin Hansen.

Hvad Gigovic ikke kunne gøre, gjorde Chilufya i stedet inde i overtiden, da han sikkert scorede til 3-1.

Thomas Thomasberg fik dermed den bedste start i sit comeback som FCM-træner med en 3-1 sejr, der sender dem op på syvendepladsen, inden Silkeborg skal i kamp søndag mod Lyngby.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 31. runde

FT

OB

2 - 1

ACH

55'
0 1
Magnus Jensen
Mål
67'
1 1
Emmanuel Sabbi
Mål på straffe
74'
2 1
Emmanuel Sabbi
Mål

19 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce