2023-01-25 15:20:01

Tullberg har arbejdet med ny Lyngby-spiller: BL var aldrig på tale

Dortmunds Mike Tullberg fortæller til bold.dk, at han glæder sig til at se Kolbeinn Finnsson i aktion for Lyngby efter islændingens afsked med den tyske klub.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

LYN

3 - 1

HIL

Lyngby Boldklub har onsdag præsenteret en ny spiller, da Kolbeinn Finnsson er kommet til klubben fra Dortmund.

Den islandske back var i Tyskland en del af U23-mandskabet i 3. Liga, men han har tidligere arbejdet tæt sammen med danske Mike Tullberg i Dortmund.

Dortmunds nuværende U19-cheftræner Tullberg var nemlig med til at hente Finnsson til den tyske klub, og han fortæller til bold.dk, hvad Lyngby kan forvente af deres nye spiller.

- Vi hentede ham til U23-mandskabet for tre år siden, da jeg startede i Dortmund. Han havde en spændende profil. Han kom fra Brentford, hvor han spillede som otte'er og kant på daværende tidspunkt, og det fandt vi interessant.

- Jeg kender Lars Friis, som var i Brentford dengang, ret godt, og jeg havde også selv set Kolbeinn spille. Vi manglede en venstre back, så vi var ude efter en ung spiller, som vi kunne udvikle på den position.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Tullberg har arbejdet med ny Lyngby-spiller: BL var aldrig på tale
Foto: Lyngby Boldklub

- Det krævede dog sin tid i starten, da han havde meget store udfordringer med det defensive. Han har dog udviklet sit spil meget. Han har både spillet som stopper i en bagkæde med tre, men jeg synes, at han er bedre som venstreback i en firebackkæde.

Det er også den rolle, som islændingen er udset til at spille hos Lyngby, og der kan fansene i kongeblåt godt glæde sig til en farlig venstre fod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hans forcer ligger mere i det offensive end det defensive. Han har en rigtig god venstre fod, og så er han også god til at slå indlæg og på standarder. 

- Så jeg er spændt på at se, hvordan han kommer til at gøre det i Lyngby. Han var jo en spiller, som røg lidt ud og ind af vores U23-hold, så det er nok det rigtige skridt for ham at komme et andet sted hen.

Finnsson var ikke i nærheden af Bundesliga
Kolbeinn Finnsson nåede at spille tre en halv sæson i Dortmund, men han kom aldrig i nærheden af Bundesliga-truppen.

Det var dog heller ikke planen, så Tullberg glæder sig til at se, hvad islændingen kan præstere i den danske Superliga.

-  Det har aldrig været på tale, at han skulle op på førsteholdet. Han var jo ikke fast mand, så han skulle også lede efter et sted, hvor han kunne få spilletid.

- Med alt respekt for Superligaen og Lyngby er det jo ikke unormalt, at flere af vores dygtigste spillere, især de yngre, ender på meget høje hylder. Så det passer meget godt med, at han tager til Lyngby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tullberg nåede ifølge transfermarkt.com at være træner for Finnsson i 18 kampe, og Lyngby-cheftræner Freyr Alexandersson har da også været i kontakt med danskeren.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg også kender Freyr rigtig godt, da vi har taget vores P-licens sammen, så vi har da også haft talt om Kolbeinn.

Har du været med indover skiftet?

- Nej nej, vi har snakket om ham tidligere, mens vi lige smed hinanden en sms den anden dag, siger Mike Tullberg til bold.dk.

23-årige Kolbeinn Finnsson har fået en aftale med Lyngby Boldklub frem til sommeren 2025.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

LYN

3 - 1

HIL

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0