2021-09-18 08:30:00

U19-bomber afviste AaB: VFF er bedre for mig

Christian Wagner var egentlig enig med AaB om en forlængelse sidste år, men han valgte at tage til Viborg, fordi han så kunne træne med fuldtidsproffer halvandet år før, han blev seniorspiller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Christian Wagner skiftede i januar en status som profileret U19-spiller i AaB ud med en plads i Viborgs førsteholdstrup.

Den 18-årige angriber var dog ret tæt på at underskrive en ny aftale med AaB, men så ringede Viborgs sportschef, Jesper Fredberg, og vandt kampen om Wagners underskrift.

- Jeg følte alt i alt, at det var en bedre pakke og et bedre miljø for mig, fordi jeg skulle træne med fuldtidsprofessionelle halvandet år før, jeg reelt ville blive seniorspiller, siger Christian Wagner til bold.dk.

- Jeg ved selvfølgelig ikke, om det var endt med, at jeg var blevet rykket op på førsteholdet i AaB, men det føltes rigtigt at sige ja til at indgå i et seniormiljø og udvikle mig der.

Reservehold højere niveau end U19
Siden skiftet har den primært stået på reserveholdsfodbold for den 18-årige angriber, men han fik dog to indhop for Viborg i det suveræne forår i 1. division.

Niveauet på Superligaens reservehold er dog højere end U19-ligaen, mener Wagner, og derfor passer det ham fint.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -U19-bomber afviste AaB: VFF er bedre for mig
Foto: Viborg FF

- Jeg synes helt klart, at niveauet på reserveholdene er højere end på U19-ligaen, og jeg føler, jeg kan udvikle mig mere af det, også som menneske.

- Jeg er gået fra at være profileret og være med til at hæve niveauet i kampene til at spille mod nogen, der har været i gamet i længere tid med mere erfaring, og som er fuldtidsprofessionelle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Reserveholdet er altid et skulderklap, når en U19-spiller får lov at spille dem, så det er et step op, og et stadie inden førsteholdet, kan man sige.

Wagner fik sin førsteholdsdebut for Viborg i maj mod FC Helsingør, hvor han nåede otte minutter, ligesom det blev til 14 minutter mod Esbjerg to uger senere.

- Det var fedt at få debut, hvor jeg også var involveret i et af vores mål, men så sluttede sæsonen kort efter, så jeg nåede ikke for alvor at komme ind og snuse til flere minutter.

Grønning er en hård konkurrent
I sidste sæson var Sebastian Grønning her, dér og alle vegne for Viborg, og derfor var det ikke så nemt at komme ind på holdet, der spillede et glimrende forår.

- Man må jo bare sige, at holdet har gjort det rigtig godt, så jeg forstod godt, at Lars (Friis, red.) gik med de sikre kort og lidt mere erfarne spillere i det vigtige forår. Det er fuldt forståeligt.

- Sebastian Grønning er en fantastisk god fodboldspiller og også en god fyr uden for banen. Hans sæson i 1. division var rigtig god, og det er godt at se, at han er begyndt at score mål i Superligaen også. Men det gør det da sværere for mig at få minutter, når han gør det så godt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad skal du gøre for at komme tættere på spilletid?

- Jeg kigger lidt på, hvad Sebastian gør, som jeg kan bruge i mit eget spil, så jeg forhåbentlig kan lære lidt af ham og læne mig lidt op ad ham.

- Jeg må bare klø på og håbe, at min chance kommer på et tidspunkt. Jeg er også begyndt på mentaltræning, og jeg selvtræner en del mere, så jeg kan følge med, og fordi jeg har ambitioner om at slå igennem i Viborg på et tidspunkt.

Drømmen om Superliga-debut er intakt for Wagner.

- Viborg er ikke bange for at bruge unge spillere, og jeg er sikker på, at min chance nok skal komme, hvis jeg gør det godt i reserveholdskampene. Jeg skal gøre det svært for Lars Friis at stille hold hver weekend.

- Først og fremmest skal jeg selv vise, at jeg er klar til at spille Superliga, for man får ikke noget foræret. Det ligger i mine egne hænder.

- Mange danske drenge drømmer om at spille Superliga, så det ville være virkelig fedt. Det er det, jeg arbejder hen imod hver evigt eneste dag, siger Christian Wagner.

Wagner døjer i øjeblikket med en brækket knogle i hånden, men han håber at være tilbage om to til tre uger.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0