2022-09-30 09:25:01

Viborg fik forkert straffe mod FCK: VAR-boss forklarer

Viborg fik fejlagtigt tilkendt et straffespark mod FC København, og her uddyber Michael Johansen, hvorfor det var forkert.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 11. runde

FT

FCM

1 - 1

VFF

Da Viborg i slutningen af juli slog FC København med 4-2, udlignede Clint Leemans på en returbold efter et straffespark.

Forsøget fra de 11 meter skulle Viborg dog aldrig have haft, da Isak Bergmann Johannesson ikke gjorde noget forkert i duellen med den daværende VFF-profil og nuværende FCK-spiller Christian Sørensen.

Det erkender dommerformand Michael Johansen.

- VAR valgte ikke at kalde til skærmen, men vi har vurderet, at det er en forkert beslutning. Vi havde gerne set, at dommeren var blevet kaldt til skærmen, for vi har ikke noget klart grundlag for at retfærdiggøre straffesparket, selvom der er kontakt.

- Ved første indtryk kan det godt se ud, som om forsvarsspilleren kommer ned i det, vi kan kalde noget hensynsløst. Men her har vi så klare beviser for, at vi har en afslutning på mål, hvor en angriber springer ind i selve afslutningen og lander, og forsvarsspilleren gør sådan set alt korrekt. 

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Viborg fik forkert straffe mod FCK: VAR-boss forklarer
Foto: Johnny Pedersen/Johnnypedersen/Ritzau Scanpix

- Der opstår det, vi kalder en forventet kontakt i relation til afslutningen, da den angribende spiller lander ned på den forsvarende. Vi har ikke noget vrid i anklerne eller glidende tacklinger. Viborg-spillerens venstreben bliver hægtet en lille smule oppe ved knæet, men det er ikke nødvendigvis årsagen til, at han vælter.

- Vi har en overdrivelse i forhold til faldet, og når vi ser så klar bevisførelse for ikke straffespark, forventer vi, at dommeren bliver kaldt til skærmen, siger Michael Johansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se den omtalte episode og de fem andre VAR-fejl, som sæsonens første ti runder bød på, i toppen af artiklen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 11. runde

FT

FCM

1 - 1

VFF

9 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0