2022-11-02 10:55:48

9 Allsvenskan-klubber slår fast: Vi vil ikke have VAR

Ni klubber fra Allsvenskan har sendt et brev til det svenske fodboldforbund, hvor i de går imod indførelsen af VAR. Systemet opfylder nemlig ikke de tilsigtede mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 6. runde

FT

DJU

1 - 0

SHA

I dansk fodbold har VAR flere gange i denne sæson været i fokus på både godt og ondt, men hos vores svensker naboer ser de helst, at det ikke bliver tilfældet.

Her er planen, at VAR tidligst vil blive taget i brug i 2024-sæsonen, men ni klubber fra Allsvenskan har i et brev valgt at gå imod indførelsen, da VAR intet har at gøre i svensk fodbold.

Det skriver SVT Sport, som har fået fat i det fem siders lange dokument.

Det er Malmö FF, IFK Göteborg, Elfsborg, Hammarby, AIK, Djurgården, Sirius, Helsingborg og Sundsvall, som har valgt at klage til det svenske fodboldforbund.

Artiklen fortsætter efter billedet

Allsvenskan -9 Allsvenskan-klubber slår fast: Vi vil ikke have VAR
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De ni klubber skriver nemlig, at systemet ikke opfylder de tilsigtede mål på afgørende vis, og at VAR har en afgørende negativ indvirkning, da publikumsoplevelsen forringes.

Desuden mener klubberne, at prisen på opsætningen af VAR er urimelig høj, meddeler SVT Sport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden for det svenske fodboldforbund, Karl-Erik Nilsson, udtaler til SVT Sport, at de vil tage hensyn til punkterne i deres videre arbejde med VAR.

Utilfredsheden over, at VAR i fremtiden kan blive en del af svensk fodbold, har også været at se på de svenske stadioner, hvor fangrupper har protesteret imod indførelsen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 6. runde

FT

DJU

1 - 0

SHA

11 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0