2022-10-13 07:31:01

Häcken vandt guldbrag foran 26.000: Den vildeste oplevelse

Häcken-dansker Kristoffer Lund er overbevist om, at han aldrig vil glemme søndagens sejr over Djurgården i Allsvenskan. Det var noget af det vildeste, siger han til bold.dk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

26.274 tilskuere, to tophold med a point og seks kampe tilbage. 

Søndag var der bagt op til et brag af en kamp, da Djurgården fik besøg af Häcken i Allsvenskan. 

Vinderen kunne gå fra banen med en førsteplads og et forspring på tre point ned til de direkte konkurrenter om mesterskabet. 

Danske Kristoffer Lund fik fuld spilletid, og han var med til at sikre Häcken en vigtig 1-0-sejr på en svær udebane.

Den 20-årige back fortæller til bold.dk, at søndagens oplevelse vil være et minde for livet. 

- Jeg har allerede oplevet en masse fede kampe i løbet af min korte karriere, men det her var klart en af højdepunkterne. Jeg er overbevist om, at når jeg engang er færdig med at spille fodbold, så vil jeg kigge tilbage på den her kamp som noget af det vildeste. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Allsvenskan -Häcken vandt guldbrag foran 26.000: Den vildeste oplevelse
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

- Omstændighederne gjorde jo, at det næsten ikke kunne blive vildere. A point, seks kampe tilbage og ude mod et hold med nogle af de bedste fans i Sverige. Der var lagt op til en utrolig fed kamp. 

Häcken gik ind til opgøret med fire uafgjorte kampe i træk, mens Djurgården kom fra en 1-0-sejr mod Gent i Conference League. Med de seneste resultater havde Häcken sat vigtige point til i guldkampen, men det påvirkede ikke truppen, lyder det. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg føler faktisk ikke, at vi var nervøse. Men op til kampen havde vi spillet uafgjort mod et bundhold, mens de havde vundet en europæisk kamp mod Gent.

- I løbet af ugen fik vi lagt et godt fundament, hvor vi blev bevidste om, at vi havde alt at vinde frem for alt at tabe. Hvis vi kunne slå Djurgården på udebane, så kunne vi også sætte en tyk streg under vores kandidatur til mesterskabet. 

Häcken har til daglig hjemme på Bravida Stadion, hvor der er plads til lidt over 6.000 tilskuere. Derfor var oplevelsen på Djurgårdens Tele2 Arena en helt anden størrelse. 

- Kulissen var fuldstændig utrolig. Der var 25.000 Djurgården-fans, som råbte og skreg af os, så det var noget af det fedeste, man overhovedet kunne ønske sig. 

- Tele2 Arena kan lidt sammenlignes med Anfield eller Bernabeu, hvor man har hørt, at man som spiller kan blive kvalt. Men jeg føler, det gav mere ild i os, og det var måske, fordi vi startede kampen godt. 

Häcken har overrasket alle
I sidste sæson var Häcken tæt på at rykke ud af den bedste svenske fodboldrække, knap et år senere har klubben sat sig selv i pole position til at vinde det svenske mesterskab. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danskeren erkender da også, at den lille svenske klub fra Göteborg har overrasket. 

- Ja, det må man nok sige. I sidste sæson var vi dårlige, og vi vidste godt, at det nok bare var et udfald, men jeg tror sgu ikke, at folk havde regnet med os som mesterskabskandidater. 

- I vores sidste test før sæsonen blev vi klasket 0-4 mod Hammarby, så vi havde heller ikke et vildt godt udgangspunkt. 

Sidste sæsons resultater satte opbakningen på prøve, men fansene blev ved med at stå bag holdet, derfor er truppen ekstra motiveret for at give dem noget at juble over. 

- Deres fremmøde er fuldstændig fantastisk. De har forventninger og håb, men det tror jeg er godt for os spillere, fordi vi føler, at vi virkelig har noget at jagte, så vi kan give tilbage til fansene. 

Häcken har aldrig vundet det svenske mesterskab, tidligere er det blevet til to pokaltitler. Duften af guld får dog ikke truppen til at ryste på hånden. 

- Det er klart, der er noget spænding i luften, fordi vi kommer tættere og tættere på. Personligt føler jeg ikke noget nervøsitet. Vi er gode til at holde os selv fast i, at vi stadig skal blive bedre.

- Inden sæsonen var mesterskabet ikke en målsætning, men vi havde hurtigt en god følelse, da vi fik gode resultater. Vi fik en vanvittig start på sæsonen med en 4-2-sejr mod AIK, lige siden har vi bare kørt igennem.

Hvis det om fem kampe lykkes Häcken at vinde mesterskabet, vil den danske back sammenligne triumfen med Leicesters Premier League-sejr i 2016.

- Vi har et stadion med plads til 6000 tilskuere. Vi har aldrig vundet ligaen før, men vi har prøvet af vinde pokalen. I sidste sæson var vi ved at rykke ned. Der vil måske være lidt Leicester City over det, hvis vi vinder mesterskabet, afslutter Kristoffer Lund til bold.dk. 

Häcken møder i den kommende spillerunde GIF Sundsvall, som er sidst i Allsvenskan.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0