Allsvenskan -Skovgaard: Ingen bedrift at sidde på bænken
2020-04-10 07:00:01
Foto: Örebro

Skovgaard: Ingen bedrift at sidde på bænken

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Andreas Skovgaard er efter et år i Heerenveen uden debut rykket til Örebro, hvor han håber på spilletid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andreas Skovgaard rykkede i januar 2019 fra FC Nordsjælland til hollandske Heerenveen, men forsvarsspilleren nåede ikke debut og tog derfor på udlån i år.

23-årige Skovgaard rykkede således til svenske Örebro efter et skuffende år rent spillemæssigt.

- Det seneste år har været lidt mærkeligt. Jeg har ikke rigtig spillet nogle kampe, og jeg kunne godt se, hvor det bar hen. Derfor mente jeg, at det var en bedre ide at tage på udlån, siger Skovgaard til bold.dk.

- Træneren mente, at der var nogen, som var bedre end mig, og vi roterede ikke super meget, så det var svært at komme ind på holdet.

- Det var ikke alle perioder, der gik lige godt for holdet, men heller ikke der var der den store udskiftning. Jeg vil gerne have spillet mere, men sådan blev det ikke.

Skovgaard har trods skuffelsen over manglende spilletid lært en del.

- Jeg tog derned for at spille, men det lykkedes jeg ikke med. Rent spillemæssigt har det været en skuffelse, men der er andre ting, som opvejer det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom det ikke er lykkes sportsligt endnu, har jeg lært af at tage steppet væk fra Danmark. Jeg kom til et land, hvor jeg ikke kunne sproget, og det gav nogle udfordringer i starten. Det har jeg lært en del af.

- Setuppet er selvfølgelig større end Superligaen, der er mange tilskuere, og der er meget hype omkring kampene, siger Skovgaard, der har været med på bænken stort set hver gang i Æresdivisionen.

Kendte træneren i Örebro
Andreas Skovgaard tog for et par måneder siden konsekvensen af den manglende spilletid og blev udlejet til svenske Örebro.

- Det sportslige kommer i første række, for jeg er jo ikke bare taget til udlandet for at blive modnet. Jeg ser det ikke som en stor bedrift at sidde på bænken, uanset hvor stor en klub er, og derfor ville jeg gerne ud og have fast spilletid.

Valget om Örebro var nemt, for cheftræner Axel Kjäll havde før været ude efter Skovgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var egentlig ikke vigtigt for mig at blive i udlandet. Det var ren og skær fordi Örebro var den bedste løsning for mig.

- Træneren har tidligere ville have mig til klubben, inden jeg skiftede til Heerenveen, så vores forhold var allerede godt inden jeg skiftede dertil. Han kendte mig og vidste, hvad jeg kunne bidrage med.

Skovgaard nåede tre pokalkampe for Örebro, inden corona-pandemien tog over, og spilletiden var tiltrængt.

- Det var virkelig rart for mig at komme i gang med at spille kampe, også selvom det var bare var i pokalen. Det var godt at bryde den stime med ikke at have spillet førsteholdsfodbold i lidt over et år.

- Jeg ville jo også meget gerne have været i gang med ligaen, men følelsen af at være en del af et hold, hvor der er noget på spil i kampene, har været rigtig god.

Örebro starter efter planen op med træning igen i næste uge.


Foto: Örebro

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
0