2023-01-27 22:27:25

Szoboszlai blev Leipzig-matchvinder i smal sejr over Stuttgart

Dominik Szoboszlai scorede begge Leipzigs mål i fredagens 2-1-sejr over Stuttgart. Nikolas Nartey startede inde for gæsterne. Yussuf Poulsen fik 14 minutters spilletid.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Bundesliga - 18. runde

FT

RBL

2 - 1

STU

25'
1 0
Dominik Szoboszlai
Mål
49'
2 0
Dominik Szoboszlai
Mål
68'
2 1
Chris Führich
Mål på straffe

Fredag aften kunne Leipzig med en sejr over Stuttgart spille sig et enkelt point bag Bayern München på førstepladsen.

Stuttgart skulle omvendt forsøge at lægge afstand til nedrykningsstregen.

Udeholdets Thomas Kastanaras fik kampens første chance, da han efter ni minutter blev spillet fri i dybden. Tyskeren afsluttede fladt mod det korte hjørne, men Janis Blaswich i Leipzig-målet kom flot ned og parerede bolden lige udenom stolpen.

Stuttgart kom generelt rigtig flot fra start, mens Leipzig havde svært ved at få fat i kampens indledende fase.

Andre Silva fik hjemmeholdet første chance efter 23 minutter spil, efter David Raum serverede et indlæg på et sølvfad, men portugiseren kunne ikke styre sit hovedstød og bolden fløj over mål.

Minuttet efter fik Leipzig et frispark med lang distance til mål. De færreste ville nok sparke på mål fra den afstand, men ungarske Dominik Szoboszlai tog chancen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Bundesliga -Szoboszlai blev Leipzig-matchvinder i smal sejr over Stuttgart
Foto: Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix

Sparket dykkede over muren og mod venstre hjørne, hvor bolden tog et hop lige foran målmand Florian Muller, der klart burde have gjort det bedre i situationen.

Da kampen rundede den halve time var Raum på spil igen nær Stuttgarts felt. Igen fandt han Silva, der denne gang havde mere præcision i sit hovedstød, men ramte kun stolpens yderside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Silva fik også halvegens sidste chance efter 35 minutter, hvor han kom fri i feltet og for tredje gang forsøgte sig med et hovedstød, men det skulle bare ikke lykkes for portugiseren, der headede lige på Muller i målet.

Mere Szoboszlai, flere chancer
Efter pausen var det Nikolas Nartey, der åbnede chanceballet. Danskeren blev spillet fri og forsøgte sig med en førstegangsafslutning. Desværre var der ikke meget kvalitet i forsøget, der fløj et stykke forbi venstre stolpe.

Kort tid efter blev Stuttgart i stedet straffet i den anden ende, hvor Szoboszlai blev dobbelt målscorer.

Efter at have Stuttgart havde afvist et indlægsforsøg, endte bolden hos ungareren, der tæmmede bolden og halvflugtede bolden i mål med stor kraft og præcision.

En kold spand vand i hovedet på Stuttgart, men de slog hurtigt tilbage.

Først forsøgte Luca Pfeiffer sig med et hovedstød, men ligesom Silva i den modsatte ende, havde han svært ved at ramme målet, og headede snævert over overliggeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Silva var dog ikke færdig med at brænde endnu, og efter 63 minutters spil headede han endnu engang over mål.

Kort tid efter var det Stuttgarts tur til at komme på tavlen. Josko Gvardiol blev opdaget af VAR med hånden i en ulovlig position, og dommer Felix Zwayer pegede prompte på pletten.

Fra de 11 meter konverterede Chris Fuhrich, der sparkede bolden ind under Blaswich, som ikke så godt ud på gengivelserne.

Kampen havde udviklet sig til et chancehav, og Stuttgart var bestemt ikke ude.

Med et kvarter tilbage af den regulære spilletid fik Pfeiffer igen chancen, denne gang med fødderne, men tyskeren forsøg var ikke skarpt nok til at volde Blaswich besvær denne gang.

Yussuf Poulsen blev den anden dansker på banen, da han med små syv minutter igen blev skiftet ind i stedet for Timo Werner.

Kort tid efter danskerens indskiftning fik Leipzig en chance for at lukke kampen. Bolden faldt til Emil Forsberg, der diblede sig frem til feltkanten og sendte et skud lige over mål.

Stuttgart skiftede Nartey ud kort tid efter Forsbergs forsøg.

Poulsen nåede lige akkurat at teste Muller i kampens tillægstid, men danskerens afslutning var for centralt i målet, og uden problemer for målmanden.

Efter syv minutters tillægstid kunne dommeren fløjte kampen af, og Leipzig kunne tage alle tre point.

Sejren sender Leipzig op på 35 point. Det er kun et enkelt bag Bayern, der dog har en kamp i hånden lørdag mod Frankfurt.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Bundesliga - 18. runde

FT

RBL

2 - 1

STU

25'
1 0
Dominik Szoboszlai
Mål
49'
2 0
Dominik Szoboszlai
Mål
68'
2 1
Chris Führich
Mål på straffe

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0