2022-09-23 07:00:02

Højlund: FCK-trup troede på mig - ikke ledelsen

19-årige Rasmus Højlund oplevede ikke nok tillid i FCK og er glad for at bevise alle tvivlere ved nu at kunne kalde sig A-landsholdsspiller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

bold.dk i Zagreb.

Fra bænkplads i FC København til Atalanta og A-landsholdet på otte måneder.

Rasmus Højlund har gjort kometkarriere, siden han i slutningen af januar forlod FCK for at tage til Sturm Graz og i sommerens transfervindue blev købet af Atalanta for 126 millioner kroner.

Torsdag aften fik Højlund debut for A-landsholdet, der tabte 1-2 til Kroatien i Nations League.

Angriberen ærgrer sig over nederlag, men er naturligvis begejstret for sin udvikling siden FCK-tiden, hvor han primært blev brugt som indskifter.

- Det var ikke den bedste rolle, jeg havde til sidst i FC, så det var vigtigt for mig at finde et andet sted, hvor de troede 110 procent på mig, og det er gået godt siden, smiler Højlund.

Bærer du nag over for FCK?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Overhovedet ikke. De har udviklet mig som fodboldspiller og alt det her. Så kan der være diskussioner om, hvordan den sidste del skulle være gået.

- Jeg mener jo godt, at jeg kunne have udfyldt min rolle dengang, men det var der nogle andre, der ikke mente, så det er jo, som det er, siger Højlund.

Ledelsen tvivlede – spillerne troede på mig

Rasmus Højlund lægger ikke skjul på, at det er fedt at bevise over for FCK, hvor langt han nu er nået.

- Selvfølgelig. Det er jo fedt at kunne bevise på otte måneder, at jeg er gået fra, at de ikke helt troede på mig, til at jeg render rundt sammen med de største danske fodboldspillere i historien og selv er én af dem. Det er megafedt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvem troede ikke på dig?

- Det er ikke nogen speciel. Det var jo en fælles beslutning fra trænerteamet og dem, der sidder øverst på pinden, at det ikke skulle være mig, der skulle stoles 110 procent på. 

- Det er deres beslutning, siger Højlund, som har fået flere beskeder fra tidligere holdkammerater i FCK i takt med succesen.

- De har bare været positive omkring det hele og glade for at se min udvikling. De har altid troet på mig, så det er fedt.

Nogle af FCK-spillerne havde nok gerne set Højlund være i klubben nu.

- Det kan godt være. Jeg har da hørt nogle af dem, der har snakket om det, men det er også svært at være bagklog, så det er en balance, siger Rasmus Højlund, som ikke vil fortælle hvem.

På FCK's førstehold nåede Højlund at score fem mål i 32 kampe.

30 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0